Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
bushes
Tue Mar 03 2015, 08:55PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

deci daca am co 28 de zile si o singura tura muncita pe luna , inseamna ca nu mai iau salariu ?
Back to top
2 User said Thank to bushes for this Post :
 Klaus (03 Mar 2015, 22:12) , magirus (04 Mar 2015, 09:41)
Pârvu Florin
Tue Mar 03 2015, 09:02PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

myky wrote ...

Am auzit ca azi a venit un ordin si trebuia semnat de toti in legatura cu denigrarea IGSU !Stiti ceva de el? ca eu sunt in co .daca dau like si share la niste articole ne pot baga la denigrare sau isi iau masuri pt viitor?

Ce, măăăăăăăă??????

Sper să fie doar un zvon, căci dacă e adevărat, e de departe cea mai mare tâmpenie pe care am auzit-o în ultimii 44 de ani.
Back to top
Klaus
Tue Mar 03 2015, 09:15PM
Registered Member #3279

F.A.D wrote ...
in metodologie este facuta simulare cu 4 perioade de CO contrat RG in care trebuie max 3 perioade, astfel incat calculul lor nu mai iese.

Corect, cel mult 3 perioade.

F.A.D wrote ...
cand am CO cum se caluleaza orele fiindca unuia la 8 ore are obligatoriu 40 de ore pe saptamana si mie mi se spune ca eu trebuie sa fac 160 pe luna, deci eu daca vin ultima saptamana la munca si fac 3 ture adica 72 ore si cel de la zi face 40 mie mi s-a spus ca bu am facut orele aferente unei luni intregi 160. e corect ? eu zic ca diferenta de la 72 la cele 40 pentru mine ar trebui considerate ore suplimentare .

CO, COS, CM, curs, permisie - se calculeaza ca la 8-uritsti, adica zile calendaristice in prezenta si atat. Normal ca toate cele enumerate reduc (proportional) din numarul de ore care trebuiesc facute in luna respectiva.
Teoretic din cele 72 ore la tura pot fi bagate la plata cel mult 8 ore, restul trebuie date ca liber. Zic teoretic, pentru ca 48 este o medie pe saptamana, ea poate fi depasita. La numararea orelor luate in calcul ca munca suplimentara si bagate la plata ca atare se are in vedere ca la finalul perioadei de referinta sa rezulte media impusa, de 48 ore saptamana, inclusiv munca suplimentara. Cum si cand se platesc ele... depinde de angajator, mai bine zis daca are bani.

[ Edited Tue Mar 03 2015, 09:19PM ]
Back to top
bushes
Tue Mar 03 2015, 09:21PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

@parvule
ai uitat asa repede ?

domnule da' echipa asta mangeriala de la igsu nu raspunde cu nimic ?dupa ce emit niste ordine interpretind trunchiat si strimb legile, doar-doar or sa ne dovedeasca ca albul e negru si negru e alb , dovedind o perseverenta de valutisti {aia care iti dadeau teancuri de ziare bagate intre doua bancnote} astfel obligindu-ne sa ajungem la judecata {dupa faza cu rapoartele pe cale ierahica} , ei scapa ?

adica orice cretin care semneaza pe un ordin si care ma tine prin instante ani de zile si pierde procesele , se culca linistit seara? de ce statul vine si plateste drepturi ,despagubiri si cheltuieli de judecata pentru un neica-nimeni care ii duce cafeluta lu' arafat dimineata si repeta ca un papagal ca toti au inteles ,sint multumiti si prin inspectorate nu mai auzi decit hei-rup-uri si 'mindra-i corabia ,mester cirmaciul ' ??

[ Edited Tue Mar 03 2015, 09:22PM ]
Back to top
1 User said Thank to bushes for this Post :
 Cristian2002 (03 Mar 2015, 21:56)
para_medic
Tue Mar 03 2015, 09:29PM
Registered Member #10125

@Klaus vine 50 lei pe zi, nu 500, dar la cat impartim acest 50? Ca sa stii cu cat se platesc 20 de ore suplimentare, trebuie sa stii cat se da pe ora. Daca stii cat se da pe ora, aplici regula de 3 simpla!

Cand eu zic ca se vor dezgropa niste scheleti neimaginati deocamdata, ma refer la urmatorul aspect:
1. Avem pe de o parte stipulat in lege ca solda se calculeaza calendaristic, deci luam in calcul mediu 30 zile.
2. Avem articol din Constitutie care spune ca durata mormala a unei zile de lucru este de 8 ore. Asta ne este sigur opozabila!
Logic ar fi, din astea doua, ca norma de munca in armata sa fie de 240 ore.(Oricum, pentru asa ceva ne-ar sanctiona europenii)
Ce se intampla cu cei care nu fac norma? Trebuie sa ai neaparat o norma, ca sa stii la cat calculezi ora! Oare ani de zile s-au deturnat fonduri? S-au platit solde intregi intregii armate, chiar daca nu au muncit de ajuns pentru acei bani? Oare toata lumea din armata e iresponsabila, numai pompierii din operativ constiinciosi?

Back to top
F.A.D
Tue Mar 03 2015, 09:34PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

va multumesc si ma bucur ca gandim legal la fel...doar seful meu nu vrea sa inteleaga.am sa fac raport luna viitoare.
para-medic dupa calculele mele nu vom primi niciodata 175 %.
Back to top
Klaus
Tue Mar 03 2015, 10:00PM
Registered Member #3279

@para_medic - corect, am depasit viteza legala (de gandit) cand am facut impartirea
Viata financiarului nu este asa usoara, acuma este si mai grea. Habar nu am care este baza la care se aplica procentele astea de 75%. Iar de militari care nu fac norma de ore (inca) nu am auzit. Prin statut ei sunt obligati sa urmeze programul (ordonat), iar in ziua de solda primesc banii (care depind de numarul de zile din luna).
Militarul este disponibil 24/24, dar programul de munca este tot de 8 ore/zi, 5 zile/saptamana, iar in cazul lucrului in ture de 12/24+12/48 sau 24/72. Nu s-au facut deturnari de fonduri, ci doar calcule dupa prezentele inaintate de la subunitate, si cat a iesit, atata s-a platit.

[ Edited Tue Mar 03 2015, 10:01PM ]
Back to top
Cristian2002
Tue Mar 03 2015, 10:08PM
Registered Member #10061

Exista si comandanti care nu risca. Am auzit ca undeva, s-au calculat ca ore suplimentare exact diferenta pana la orele lucrate de cei la 8 ore si s-au planificat cate 2-3 ture de liber in martie pentru egalizare. Tot pe surse, cica nu se iau in calcul perioadele de CO, CM, nici chiar zilele libere, calculul orelor lucrate facandu-se proportional cu perioada aflata la lucru. Mai mult, dar asta deja e chiar prea mult, cica pentru 24 de ore lucrate suplimentar se dau fix 3 zile de liber, adica o tura. Unde nu le vine mintea la cap macar comandantilor astia mici, ca pana la urma ei semneaza pontajele si vor trebui sa raspunda si ei privind orele suplimentare neplatite. E drept ca la cat haos e in IGSU si in ISU-ri, cand or veni aia sa ia declaratii o sa fie ceva de genul actiunii DNA de la referendum, autobuze, autobuze.
Back to top
1 User said Thank to Cristian2002 for this Post :
 Klaus (03 Mar 2015, 22:29)
alexandru alex
Tue Mar 03 2015, 10:33PM
Registered Member #10062

Instanta e singura solutie. Liber platit inseamna ca in ziua x stau acasa 24 ore cu toate beneficiile ca si cum as fi fost la munca, iar dupa o tura de munca am 48 de ore libere ca sa ma odihnesc. Astia vor ca dupa ce imi da 24 ore libere sa considera ca nu trebuie sa mai stau acasa si sa vin 8 ore intr-o zi si alte 8 ore in a doua zi. Ca sa iasa 40 ore. In fisa postului toti operativii sunt angajati la tura de unde au scos programul de 8 ore nu pot sa inteleg. Foarte bine puteau sa spuna ca pentru a beneficia de o tura libera trebuie sa ai lucrate peste program 72 ore (si uite asa 24 =72.) Ca sa vi tot pe tura ta.
Back to top
Cristian2002
Tue Mar 03 2015, 10:38PM
Registered Member #10061

LINK
Most Stressful Jobs of 2015: 1. Firefighter
Jobs Rated Stress Score: 71.59
Median Annual Salary: $45,600
Projected Growth by 2022: 7%

Firefighters face dangerous situations in ever-changing conditions, and their work is not limited to battling blazes. Firefighters also assist with medical emergencies and natural disasters.

Sunt convins ca aia habar nu au ce e stresul, o luna la noi si isi ia campii cel mai dur NYFD.

[ Edited Tue Mar 03 2015, 10:51PM ]
Back to top
Klaus
Tue Mar 03 2015, 11:20PM
Registered Member #3279

@Cristian2002 - esti sigur ca nu au nici-un fel de stres? Daca te referi la stresul provocat de sefi si sefuleti sunt de acord, dar ca meserie trebuie sa fie blindati. Uite cum arata un anunt de pompier paramedic, cate trebuie sa stie sa faca si ce acreditari trebuie sa aiba.

LINK

Paramedic Firefighter
City of Longview

Date: 02/05/2015
Job Type: Employee
Job Status: Full Time
Shift: Rotating

Job Details

Paramedic Firefighter - Longview Fire Department

$5,062.97 - $6,645.14/month, plus excellent benefits

Longview, Washington (pop. 36,000) is located in Southwest Washington along the scenic Columbia River Basin nestled between Portland, OR and Seattle, WA. Longview is a comfortable and affordable community with close proximity to larger city amenities as well as abundant outdoor recreational activities in the Cascade Mountains, Pacific beaches, and numerous rivers and lakes.

Position Information:
This is a skilled position requiring a wide range of mechanical abilities, technical knowledge and discipline under emergency conditions. The work involves performing advanced paramedic emergency medical care and treatment, fire suppression, management and control of hazardous materials, and radiation and exposures to property and life safety hazards. Non-emergency work includes fire prevention inspections, public education, training, maintenance and testing of equipment.
Responds with fire or EMS apparatus to medical emergencies, fires, connects hose to hydrants, extends attack lines, directs fire streams, uses fire extinguishers, wears self-contained breathing apparatus, sets up and operates master stream appliances and raises and climbs ladders. Administers advanced life support including paramedic level of care controlling hemorrhage, performing advanced cardiac emergency care, cardiopulmonary resuscitation, providing advanced airway maintenance, oxygen inhalation, external defibrillation treatment and splinting. Performs rescue operations by use of the hydraulic rescue tools, Porta-power, cutting torch and gas powered concrete/metal saws for extrication, orthopedic scoop stretcher, ropes and other related tools. Operates special instruments and appliances which may include radiological survey meters, combustible gas indicators, two-way radios, smoke ejectors, sensors, smoke deodorizers sprayers and foam eductor and applicators. Performs all related work as required.

Requirements:

Washington State or National Registry Paramedic certification, along with Advanced Cardiac Life Support (ACLS), Pediatric Advanced Life Support (PALS), and Prehospital Trauma Life Support (PHTLS) or equivalent, current CPAT (last 12 months), and valid motor vehicle operator's license required.

Associates Degree preferred. Applicants that do not possess an acceptable Associates Degree at the time of appointment shall achieve this degree within five years of appointment.

Successfully complete the City of Longview Civil Service entrance evaluation and examination process, to include meeting the minimum requirements of age, education, time in grade, physical abilities, and citizenship. Successfully complete the probationary training requirements within specified time frames including written examination on training standards and performance of standard manipulative skills.

In alt anunt de Paramedic or Firefighter in Texas LINK la program se precizeaza ca Shifts include 24 hrs on and 48 hrs off. Ops!!! Cam cum este acum la noi, 24/48 Nu mai zic de alta oferta, in Minnesota LINK , unde The members of the Virginia Fire Department work 24 hours shifts, 3 platoons of 7, which will be increasing to 3 platoons of 9, averaging 11 shifts a month. Auch!!! 11 ture/luna!!! Dar si ture in sistem 24 hr shifts (1-on; 1-off; 1-on; 5-off) in Wilbraham, Massachusetts, adica un fel de 24/72 de la noi, cu 921.31 dolari/săptămână. LINK

[ Edited Wed Mar 04 2015, 12:00AM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Coffeeman (03 Mar 2015, 23:30)
bushes
Tue Mar 03 2015, 11:31PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

ex-ad wrote ...

3. incearca, bushes, sa nu ma scoti din sarite, asa cum obisnuiai... prin comentariul tau vrei sa spui ca noi, asociatia, am sustinut un om care vroia sa urce in ierahie, nu un om haituit?... adica intreg serialul prin care au fost devoalate abuzurile din sistem, in special ale lui Dudus, a fost o facatura, iar noi sintem niste idioti care am pus botul la o poveste falsa?... astept scuze sau parasirea acestui forum, fiindca ai intrecut masura de data asta.

si nu numai atit ,mai e si partea cu asasinarea lui kennedy

scuze pentru ce? ca nu-nteleg ...
pentru cuvinte pe care nu le-am scris? am vrut sa spun ca respectarea unui principiu se face indiferent de oameni , caractere ,functii si chiar si daca oprimatii de demult au devenit opresorii de acum
era buna intransigenta asta si pentru aia care ne ameninta aici ca sa ne inchida gura..

[ Edited Wed Mar 04 2015, 11:40AM ]
Back to top
vasilica
Wed Mar 04 2015, 02:09AM
Registered Member #10008

Toata lumea e de acord ca libera exprimare nu poate fi ingradita .

Dar pentru ca exista si un dar nu va asteptati ca sub acoperirea unui ip fals (chipurile) nu se poate afla identitatea cuiva (chiar si cu minunata lege care nu a fost votata de CCR ) Multi nu au inteles ca pe internet e ca si pe strada , nu poti sa iesi pe strada si sa injuri in stanga si in dreapta sa denigrezi si sa aduci acuze nefondate sub pretextul ca nu te cunoaste nimeni .

La fel e si pe internet stimati colegi . Nu poti sa injuri sa denigrezi sau sa aduci acuze in stanga si-n dreapta cu gandul ca nu stie nimeni cine esti si ca te acopera un programel de 2 lei care iti ascunde ip-ul.
Daca cineva de aici gandeste asa , sincer se afla intr-o mare eroare

Fac aceasta precizare pentru ca din nou vad ca atacurile la persoana au reaparut aici si din nou vad ca se asociaza useri cu nume reale si din nou vad ca se atribue postari unor persoane din viata reala si in afara de faptul ca acest lucru este contrar regulilor forumului totusi se practica si totusi administratorii forumului isi fac aproape insesizabila prezenta .

Dar cum am mai scris mai sus persoanele care injura , acuza si denigreaza pe strada in gura mare o fac si aici . Se pare ca trebuie sa treaca ani multi sa ajungem la un nivel de civilizatie. Si pe internet la fel ca si pe strada toti suntem egali .

Cat priveste noul program de lucru pentru care au curs tone de cerneala si s-au tocit sute de tastaturi , la noi s-a explicat clar si raspicat metodologia de aplicare si in mare parte lumea a inteles despre ce e vorba si majoritatea au ajuns la concluzia ca nu e dracul asa de negru pe cat au vrut unii sa-l faca . In principiu cei care nu au al 2-lea jobs sunt multumiti , pentru ca de la taieri noi pompierii nu am mai beneficiat de nici o crestere salariala si banutii astia asa putini cum zic unii sunt bineveniti . Navetistii si cei care aveau al 2-lea job clar sunt nemultumiti dar ce sa-i faci asa e-n viata . Sincer si eu as vrea sa am salariul unui pompier englez si sa merg decat 2 ture pe luna la serviciu dar ghinion sunt militar si in urma cu ceva vreme am jurat sa respect legile tarii si regulamentele militare si din nou ghinion sunt un om de cuvant si-mi respect juramintele

Dar asta e , se pare ca multi nu au realizat la ce se inhama cand au hotarat sa devina pompier . Daca nu esti nascut pentru meseria asta si nu o ai in sange degeaba restul e praf in ochi . Sa fii militar presupune sa-ti asumi multe, foarte multe . Ca sa dau un exemplu se plangea un coleg de pe smurd mai inainte ca are 10 sau 15 interventii pe tura si nu face fata cu programul asta . De acord nimic de zis dar eu ii garantez ca daca face 3 ore de instructie cum scrie la carte isi doreste 20 de interventii pe tura nu 10 ca sa scape de instructie . Dar cine nu stie.... nu cunoaste .

Cu asta as dori sa inchei , nu inainte de a ruga administratorul forumului sa modereze comenturile in asa fel incat cu totii sa simtim ca suntem intr-un spatiu civilizat , ca suntem egali in drepturi si indatoriri si ca nu stam cu teama ca anumiti useri ne asociaza cu x sau cu y . Va multumesc pentru timpul acordat .

[ Edited Wed Mar 04 2015, 01:14PM ]
Back to top
superbase2014
Wed Mar 04 2015, 07:41AM
Registered Member #9970

@vasilica Imi cer scuze in numele celorlalti care aduc acuzati, dar cu 'ghinioanele" care nu se aplica si la politisti,politia de frontiera sau jandarmi sau cred ca ei au alti sefii care inca mai gindesc.Alta nota care ati expus cea cu instructia care e diferenta de la saj....cu smurdul ca si cei de la saj merg la interventi fara instructie dar cu alti bani
Vorbind de bani ca sa creasca salarile nu trebuia sa venim mai mult la munca ,trebuia doar sa le creaca si atit,dar inca o data vedem ca aici in MAI la arma pompieri sintem slabi repezentati
Back to top
Coffeeman
Wed Mar 04 2015, 08:36AM
Glamdring
Registered Member #2685

Klaus wrote ...

.............................

Paramedic Firefighter
City of Longview

Date: 02/05/2015
Job Type: Employee
Job Status: Full Time
Shift: Rotating

Job Details

Paramedic Firefighter - Longview Fire Department

$5,062.97 - $6,645.14/month, plus excellent benefits

Longview, Washington (pop. 36,000) is located in Southwest Washington along the scenic Columbia River Basin nestled between Portland, OR and Seattle, WA. Longview is a comfortable and affordable community with close proximity to larger city amenities as well as abundant outdoor recreational activities in the Cascade Mountains, Pacific beaches, and numerous rivers and lakes.

Position Information:
This is a skilled position requiring a wide range of mechanical abilities, technical knowledge and discipline under emergency conditions. The work involves performing advanced paramedic emergency medical care and treatment, fire suppression, management and control of hazardous materials, and radiation and exposures to property and life safety hazards. Non-emergency work includes fire prevention inspections, public education, training, maintenance and testing of equipment.
Responds with fire or EMS apparatus to medical emergencies, fires, connects hose to hydrants, extends attack lines, directs fire streams, uses fire extinguishers, wears self-contained breathing apparatus, sets up and operates master stream appliances and raises and climbs ladders. Administers advanced life support including paramedic level of care controlling hemorrhage, performing advanced cardiac emergency care, cardiopulmonary resuscitation, providing advanced airway maintenance, oxygen inhalation, external defibrillation treatment and splinting. Performs rescue operations by use of the hydraulic rescue tools, Porta-power, cutting torch and gas powered concrete/metal saws for extrication, orthopedic scoop stretcher, ropes and other related tools. Operates special instruments and appliances which may include radiological survey meters, combustible gas indicators, two-way radios, smoke ejectors, sensors, smoke deodorizers sprayers and foam eductor and applicators. Performs all related work as required.

Requirements:

Washington State or National Registry Paramedic certification, along with Advanced Cardiac Life Support (ACLS), Pediatric Advanced Life Support (PALS), and Prehospital Trauma Life Support (PHTLS) or equivalent, current CPAT (last 12 months), and valid motor vehicle operator's license required.

Associates Degree preferred. Applicants that do not possess an acceptable Associates Degree at the time of appointment shall achieve this degree within five years of appointment.

Successfully complete the City of Longview Civil Service entrance evaluation and examination process, to include meeting the minimum requirements of age, education, time in grade, physical abilities, and citizenship. Successfully complete the probationary training requirements within specified time frames including written examination on training standards and performance of standard manipulative skills.

In alt anunt de Paramedic or Firefighter in Texas LINK la program se precizeaza ca Shifts include 24 hrs on and 48 hrs off. Ops!!! Cam cum este acum la noi, 24/48 Nu mai zic de alta oferta, in Minnesota LINK , unde The members of the Virginia Fire Department work 24 hours shifts, 3 platoons of 7, which will be increasing to 3 platoons of 9, averaging 11 shifts a month. Auch!!! 11 ture/luna!!! Dar si ture in sistem 24 hr shifts (1-on; 1-off; 1-on; 5-off) in Wilbraham, Massachusetts, adica un fel de 24/72 de la noi, cu 921.31 dolari/săptămână. LINK

But...but....between 5k and 6k a month! Cu o aproximatie in minus, undeva la 15000 RON pe luna. Chiar si pentru ei, este mai mult decat media salariilor, asa cam undeva la 60K pe an, ceea ce nu e putin. 24 on/24off/24on/120off e bine.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF