Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
JohnyBoy
Mon Mar 09 2015, 07:39AM
Registered Member #10047

Se aude de 12/24 12/48 Sa vezi acum demisii consumuri si rapoarte de chirie
Back to top
F.A.D
Mon Mar 09 2015, 07:41AM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

si v-ati speriat colegii ? pai ce ilegalitati faci , ei barfesc prin birouri 8 ore pe zi
Back to top
Coffeeman
Mon Mar 09 2015, 09:07AM
Glamdring
Registered Member #2685

bosu wrote ...

A venit o instiintare ,precum ca nu mai avem voie sa discutamare pe forumuri,facebook si alte saituri de sicializare despre program si toate cele ce se intampla.Ca vezi doamne este ca si cum am iesi in starda si noi suntem militari si nu avem voie.La sfarsit se facea mentiunea ca nu se incalca dreptul la libera exprimare.

Nu ca nu mai ai voie, citeste mai atent ordinul la care face referire instiintarea. Poti sa vorbesti cat vrei, unde vrei, atat timp cat iti vezi de treaba ta, ai argumente si iti asumi raspunderea pentru ceea ce spui. Probabil au mai fost printre cei care si-au spus parerea intr-un mod mai vulgar sau altfel si nu le-a pricat bine.
Back to top
@cip cipri
Mon Mar 09 2015, 09:09AM
Guest
Thanked time in post
Am discutat farte multe pe acest forum, dar si mai multi il urmaresc, fara sa-si dea cu parerea, pentru ca le este frica....de pedeapsa Sefilor.
A trecut o luna si....nicio schimbare. Crede-ti ca se mai schimba ceva?

Back to top
2 User said Thank to for this Post :
 JohnyBoy (09 Mar 2015, 09:27) , Klaus (09 Mar 2015, 22:21)
@cip cipri
Mon Mar 09 2015, 09:11AM
Guest
Thanked time in post
JohnyBoy wrote ...

Se aude de 12/24 12/48 Sa vezi acum demisii consumuri si rapoarte de chirie

Ar fi mai OK decat ii acuma
Back to top
Fire Angel
Mon Mar 09 2015, 09:22AM
Registered Member #10110

Fratilor de 1 saptamana va tot rog aici .. cine se pricepe mai bine sa faca un model de raport pentr-u a-l putea inainta sefilor nostri , ca aiurea vorbim aici si nu facem nimik.. avem nevoie de un raport in care sa se arate ca dansii calculeaza gresit zilele libere ... si plata .. daca cineva se pricepe rog a-l uploada pentru a-l putea da jos .. sau macar sa ne facem o idee de cum ar trebui sa arate. Multumesc.

[ Edited Mon Mar 09 2015, 09:23AM ]
Back to top
para_medic
Mon Mar 09 2015, 04:16PM
Registered Member #10125

Fire Angel wrote ...

Fratilor de 1 saptamana va tot rog aici .. cine se pricepe mai bine sa faca un model de raport pentr-u a-l putea inainta sefilor nostri , ca aiurea vorbim aici si nu facem nimik.. avem nevoie de un raport in care sa se arate ca dansii calculeaza gresit zilele libere ... si plata .. daca cineva se pricepe rog a-l uploada pentru a-l putea da jos .. sau macar sa ne facem o idee de cum ar trebui sa arate. Multumesc.

Timp de 4 luni, nu poti face nimic deoarece legea ii permite angajatorului sa te puna sa muncesti suplimentar. In acest timp tu trebuie sa-ti tii evidenta orelor lucrate si a celor platite cu 175%. Dupa 4 luni, faci un raport catre cdt de subunitate in care specifici ca ai lucrat un nr de 960 de ore, din care ti-au fost platite cu 175% 60 de ore, iar timpul normal de lucru a fost de 640 de ore, iar din acest calcul reiese ca mai ai de recuperat 260 de ore. El va decide daca ti le da liber sau ti le plateste cu 175%, daca nu e de competenta lui, trebuie sa inainteze raportul catre IS.
Cert e ca o sa se adune ore de care nu se pot debarasa si nu stiu pe unde vor scoate camasa pentru ca:
Codul muncii Art. 114 alin.(2) Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 4 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.
Dupa cum se observa din acest articol, pe legiuitor nu-l intereseaza cat liber ai primit tu, daca au fost 40 ore sau 1000 de ore pe saptamana, ci il intereseaza ca timpul tau de lucru sa nu fie mai mare decat cel legal. Tot ce depaseste timpul legal trebuie dat liber sau platit cu 175%!

[ Edited Mon Mar 09 2015, 04:17PM ]
Back to top
wearenotstupid
Mon Mar 09 2015, 04:36PM
Registered Member #10119

para_medic wrote ...

Fire Angel wrote ...

Timp de 4 luni, nu poti face nimic deoarece legea ii permite angajatorului sa te puna sa muncesti suplimentar. In acest timp tu trebuie sa-ti tii evidenta orelor lucrate si a celor platite cu 175%. Dupa 4 luni, faci un raport catre cdt de subunitate in care specifici ca ai lucrat un nr de 960 de ore, din care ti-au fost platite cu 175% 60 de ore, iar timpul normal de lucru a fost de 640 de ore, iar din acest calcul reiese ca mai ai de recuperat 260 de ore. El va decide daca ti le da liber sau ti le plateste cu 175%, daca nu e de competenta lui, trebuie sa inainteze raportul catre IS.
Cert e ca o sa se adune ore de care nu se pot debarasa si nu stiu pe unde vor scoate camasa pentru ca:
Codul muncii Art. 114 alin.(2) Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 4 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.
Dupa cum se observa din acest articol, pe legiuitor nu-l intereseaza cat liber ai primit tu, daca au fost 40 ore sau 1000 de ore pe saptamana, ci il intereseaza ca timpul tau de lucru sa nu fie mai mare decat cel legal. Tot ce depaseste timpul legal trebuie dat liber sau platit cu 175%!

Perioda de referinta poate ajunge pana la 12 luni conform CM art 114 alin 4, dar trebuie avut in vedere si aliniatul 5(adica numarul de ore lucrate nu se imparte la 52 de saptamani ci la 46 sau 47)
"Art. 114. [durata maxima a timpului de munca]
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
(2) Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.
(3) Pentru anumite activitati sau profesii stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, se pot negocia, prin contractul colectiv de munca respectiv, perioade de referinta mai mari de 4 luni, dar care sa nu depaseasca 6 luni.
(4) Sub rezerva respectarii reglementarilor privind protectia sanatatii si securitatii in munca a salariatilor, din motive obiective, tehnice sau privind organizarea muncii, contractele colective de munca pot prevedea derogari de la durata perioadei de referinta stabilite la alin. (3), dar pentru perioade de referinta care in niciun caz sa nu depaseasca 12 luni.
(5) La stabilirea perioadelor de referinta prevazute la alin. (2)-(4) nu se iau in calcul durata concediului de odihna anual si situatiile de suspendare a contractului individual de munca.
(6) Prevederile alin. (1)-(4) nu se aplica tinerilor care nu au implinit varsta de 18 ani."
Back to top
1 User said Thank to wearenotstupid for this Post :
 Klaus (09 Mar 2015, 22:21)
para_medic
Mon Mar 09 2015, 05:01PM
Registered Member #10125

Corect! Poate sa scrie in raspuns ca ia in calcul o perioada de referinta mai mare, dar ce va scrie dupa va fi interesant.
Back to top
Tepes 1
Mon Mar 09 2015, 05:34PM
Registered Member #10014

Din nou se aude strigat de razboi!
P.s E o melodie.

[ Edited Mon Mar 09 2015, 05:35PM ]
Back to top
Root
Mon Mar 09 2015, 06:11PM
Registered Member #4834

Gresit ! Conform codului muncii art 114 se poate stabili un program de lucru saptamanal mai mare de 48 de ore cu conditia ca media saptamanala in perioada de referinta sa nu depaseasca 48 de ore dar acestea trebuie platite dupa 60 de zile daca nu s-a dat liber, nu dupa perioada de referinta.Cititi si adnotarile la codul muncii.
Back to top
para_medic
Mon Mar 09 2015, 06:14PM
Registered Member #10125

Nu e vorba de niciun razboi, ci e vb ca nefiind ceva bine facut, mai devreme sau mai tarziu, cineva poate plati gafa, uneori in necunostinta de cauza.
Mai mult decat atat, nu da bine ca o institutie a statului, in momentul in care constata ca o lege poate avea lacune sau poate lasa loc de interpretari, in loc sa incerce sa le indrepte a.i. sa respecte principiul ca nimeni nu este mai presus de lege si ca toti cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, aceasta institutie incearca fortarea legii, cu riscul de a aduce prejudicii unor cetateni. Dupa parerea mea, asta nu mai e stat de drept, ci e o caricatura de legislatura interpretabila, iar cu o astfel de mentalitate am avut de suferit si vom avea de suferit in viitor.
Cred ca mai degraba mi se cerea sa accept a face voluntariat cu promisiunea ca se vor face demersuri pentru indreptarea situatiei, decat sa incerce sa ma lucreze "legal".
Back to top
1 User said Thank to para_medic for this Post :
 Cristian2002 (09 Mar 2015, 19:26)
wearenotstupid
Mon Mar 09 2015, 06:30PM
Registered Member #10119

mp23 wrote ...

Gresit ! Conform codului muncii art 114 se poate stabili un program de lucru saptamanal mai mare de 48 de ore cu conditia ca media saptamanala in perioada de referinta sa nu depaseasca 48 de ore dar acestea trebuie platite dupa 60 de zile daca nu s-a dat liber, nu dupa perioada de referinta.Cititi si adnotarile la codul muncii.

La faza cu 60 de zile ai dreptate,dar pana nu se clarifica situatia cu modul de acordare a liberelor(40=24, se reporteaza sau nu orele ce depasesc multipli de 40, in CO nu se scade TNL, in liberul din ore suplimenatare nu se scade TNL,etc), fiecare sef(de unitati) face dupa cum a inteles procedura, sunt slabe sansa sa ai ore suplimentare.
Back to top
para_medic
Mon Mar 09 2015, 07:15PM
Registered Member #10125

@wearenotstupid Faza cu liberul de 40 nu are nicio relevanta in calcul. Cand tragi linie, dupa o luna, doua sau 1 an, tu nu trebuie sa depasesti TNL. Daca faci o planificare pe 2 luni si dai in fiecare luna un liber de 24+8+8=40, o sa constati ca oricum depasesti TNL, chiar daca ai dat acel liber.
Concret: daca incepi tura pe 01.03 si ai un liber de 40 pe 04.03,din 11 ture vei face 10, 10x24=240 si din astea vei avea platit 16 ore cu 175%, deci ar mai ramane 224 in discutie, TNL fiind 176, adica ai avea 48 de ore suplimentare.
In aprilie vei lua un liber de 40 pe 06.04, dar vei face din nou 9 turex24=216,TNL 176, iar aici nu vei mai avea nimic cu 175%. Daca tragi linie acum = asa:224+216=440lucrat total-16 cu 175%=424 lucrat. TNL=176+176=352.
Deci ai lucrat 72 de ore in plus, chiar daca ti s-au dat 80 de ore liber in doua luni. Concluzia, nu trebuie luat in calcul decat cat ai lucrat si cat s-a platit suplimentar, liberul chiar nu conteaza, cel putin asta e parerea mea.

[ Edited Mon Mar 09 2015, 07:18PM ]
Back to top
F.A.D
Mon Mar 09 2015, 07:23PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

eu zic conteaza ! daca se calculeaza 24 voi sta mai mult acasa si automat scad orele suplimentare fiindca voi veni cu 1sau 2 ture mai putin luna viitoare
apropo sunt detasamente in tara unde se scad 24 !
apropo : la noi se da liberel cu japca vineri,24/sambata8/duminica8
in alte detasamente din tara NU in sdsl...ce sa mai inteleg ?

[ Edited Mon Mar 09 2015, 07:27PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF