Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
JJAACCKK80
Wed Nov 01 2017, 12:24PM
Registered Member #8739

Referitor la "marea alarmare"{cred ca la Bucuresti,simulare cutremur,balauri,serpi,etc} daca are cineva ceva cunostinte cand va fii,multumesc anticipat
Back to top
AlxFireX
Wed Nov 01 2017, 02:05PM
Registered Member #10139

JJAACCKK80 wrote ...

Referitor la "marea alarmare"{cred ca la Bucuresti,simulare cutremur,balauri,serpi,etc} daca are cineva ceva cunostinte cand va fii,multumesc anticipat

Pai daca apare aici vreo data,cu siguranta ca nu se va mai da atunci
Back to top
Tepes 1
Thu Nov 02 2017, 05:37PM
Registered Member #10014

Marea alarma?
Este o mare porcarie. Tot personalul stie, fara parasiri de garnizoana si in cazul unei situatii reale cade sistemul...:))
Arafat.... Arafat... Cel fara de margini!
Back to top
bibi
Thu Nov 02 2017, 09:14PM
Registered Member #10102

Suntem buni la teorie,practica varza.Prea multi sefi si capete luminate.De obicei la o ploaie torentiala sau zapada mai mare ,energie electrica nu mai avem ,releele de telefonie cad.Doamne fereste de un cutremur ,ca suntem terminati.Intr-o situatie reala de cutremur,prefer sa-mi asigur familia si dupa sluga la arafat.

[ Edited Fri Nov 03 2017, 09:11AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Nov 05 2017, 11:32PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Contribuabilul roman are o problema, si problema asta e una serioasa in contextul in care un om care are inscris in fisa postului sarcina de a-l salva de sub daramaturi dupa un cutremur se percepe pe el insusi ca fiind sluga la Arafat.

Sper sa mai existe pe-acolo ofiteri sanatosi la cap care sa mediteze serios la motivele pentru care se intampla asta.
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Ionica H (06 Nov 2017, 22:24)
AlxFireX
Mon Nov 06 2017, 08:23AM
Registered Member #10139

Arafat,in general, este perceput ca un personaj ce are mare grija de imaginea sa ,si care face cam ce doreste prin sistem,si poate de aici apare ideea de sluga la stapan..
Si care ofiteri sa mediteze ,pt ca si ei au in mare parte aceeasi perceptie
Back to top
AlxFireX
Mon Nov 06 2017, 11:29AM
Registered Member #10139

In plus ,observ ca Distinsul este acuzat (din nou) pt a sa "integritate". Face politica pe fața :
LINK
Back to top
Klaus
Mon Nov 06 2017, 12:00PM
Registered Member #3279

O inteleg pe Carmen Dan ca a fi ministru este lucru mare, iar cand nu te pricepi la ce trebuie sa faci... te lasi pe mana consilierilor sau sefilor din sistem. Cu toate astea, trebuie sa ai si o oarecare doza de pragmatism, si sa nu preiei, cu nonsalanta (sau vorba unui fost coleg - ca pelicanul), tampenii debitate de unul sau altul. Care, culmea, sunt platiti pentru asta...
Laudabil efortul ministerului de a face completarea efectivelor cu ceva bruma de scoala, chiar daca este pe repede inainte, dar este scoala. Prin luare direct din sursa externa, imbracarea noilor veniti in uniforma si declararea ca gata, nu mai exista deficit, ministerul se deprofesionaliza. Ca sa desfasori anumite activitati trebuie ceva timp pentru a le deprinde, practic meseria invatandu-se la locul de munca, pe furate de ici, de colo. Daca iei pe cineva de pe strada si il imbraci in pompier nu inseamna ca el si este pompier, haina chiar nu face pe om in asa situatii. Zilele astea onor ministrul de interne a lansat in spatiul public o idee care zdruncina din temelii insasi logica, cata o fi ea, din acest minister. Pe FB onor sefa noastra si-a expus o serie de consideratii, dintre care una mi se pare aberanta:
3. Pentru concursurile din sursă externă, în funcție de natura postului, organizatorul examenelor va decide dacă este necesară introducerea verificării aptitudinilor fizice sau nu. Spre exemplu sunt funcții de specialitate care nu impun parcurgerea unei astfel de probe – contabili, medici sau asistenți medicali, personal destinat interacțiunii cu publicul (la ghișeele birourilor de înamatriculări auto, pașapoarte, evidența populației) etc. LINK
Cum adica, sa fii incadrat direct pe functie de contabil ca politist/jandarm/pompier, fara proba sportiva? Si care este spilul, ca asa functii se pot transforma, iar unele chiar sunt de personal contractual. Medicii si asistentii medicali care? Cei care apartin de Directia Medicala? Pai de la 1 ianuarie 2018 toti vor opta sa fie platiti conform grilei de salarizare a omologilor civili, singura diferenta fiind ca ei vor avea grade profesionale si vor iesi la pensie dupa legea pensiilor militare de stat, adica vreo 10-14 ani mai putin. Si atunci, de ce, ca sistem, sa-i mai imbraci in uniforma? Pasapoarte, permise auto si evidenta populatiei? Astea sunt organizate ca servicii publice comunitare, precum LINK , LINK sau LINK Ca la minister au ramas numai Direcţia Generală de Paşapoarte, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date sau Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Autovehiculelor, structurile din teritoriu nu mai sunt ale MAI. De unde ideea asta sa se angajeze politisti/jandarmi/pompieri pentru lucru cu publicul?
La primele angajari din sursa externa l-am intrebat pe Bejan (pe atunci seful lui Dragne) de ce se dau probe sportive la toti, unii neavand de a face cu scara sau orientarea in subsol, iar raspunsul a fost ca odata intrat in sistem esti pompier. Si culmea, i-am dat dreptate! Ca la inceput esti la logistica, ca exemplu, oricand sistemul are nevoie de tine, ca pompier, te poate muta pe o functie de executie la interventie, altfel esti o mana moarta ca nu suporti Ariacul in spate sau pe gura, ca ai claustrofobie, ca nu poti face 2 pasi pe barna, ca nu poti monta o linie pentru ca dupa 2 minute gafai sau mai stiu eu ce.
Mergand mai departe cu nelogica ministrei, ce se intampla mai apoi cu probele fizice anuale pe care trebuie ca toti angajatii ministerului sa le treaca periodic? Dupa ce ii angajezi ii dai afara ca nu au rezistenta sau forta si nu pot trece baremele? Sau se vor face cumva bareme diferite pentru cei de la interventie si cei din birouri, sau se va merge pe sistemul de acum, fie falsificare rezultate, fie adeverinte medicale? OK, sunt si functii care nu necesita performante fizice deosebite, gen gestionari, contabili, resurse umane etc. Dar atunci nu ar fi bine ca asa functii sa fie ocupate de cei care nu mai fac fata la interventie de la o anumita varsta, si nici nu pot iesi la pensie? Asta ca o forma de protectie sociala a lor.
Mai este si pericolul ca pot intra in sistem ca ofiteri (sau subofiteri in prima etapa, dupa care din sursa interna pot trece in corpul ofiterilor) persoane de la care nu ai pretentii la conditia lor fizica, ii lasi in locuri socotite caldute, au program de 8 ore, timp cat cuprinde sa mai faca 1-2 facultati, un master, un doctorat, ca de, au mintea odihnita! Dupa care te pomenesti ca vor avea pretentii la functii de conducere pentru ca, nu este asa, sunt toba de carte, dar experienta zero in ce priveste obiectul principal de activitate, interventia in cazul IGSU. Ca doar cunoastem cu totii cata funingine a inghitit la cate interventii a participat actualul IG, asta ca sa nu ma uit si mai sus de el, la seful DSU, specializat în anestezie-terapie intensivă. De analfabeti functionali, precum cazul vehiculat pe aici cu ofiterul din Dambovita, nu mai aduc aminte, ca si asa am scris prea mult.
Si uite asa se aplica in practica Principiul lui Peter - În orice ierarhie, fiecare salariat are tendința de a urca până la nivelul său maxim de incompetență.

Cel putin la pompieri eu as impune probe fizice si psihologice, atat la intrare, cat si ulterior, anuale. Iar baremele la probele fizice sa fie unice, fara diferentiere de sex. Ce te faci daca dintr-un echipaj jumatate sunt femei de 1,5-1,6 metri inaltime? Sa mai intreb cine va fi trimis la inundatii, alunecari de teren sau deszapezire? Si vorba aia, pe aceeasi bani!

Apropo, un banc de se potriveste la subiect:
Bula fuge urmarit de un politist. Pentru ca politistul nu-l putea ajunge si dadea semne de oboseala, ii striga lui Bula sa se opreasca. La care Bula ii raspunde, peste umar, sa se opreasca el, pentru ca nu este alergat de nimeni.
Back to top
4 User said Thank to Klaus for this Post :
 Stunner (06 Nov 2017, 13:12) , djebel (06 Nov 2017, 15:19) , Ionica H (06 Nov 2017, 22:27) , JJAACCKK80 (08 Nov 2017, 13:43)
F.A.D
Mon Nov 06 2017, 09:49PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Simplu... ne ducem dracu și se alege praful. Adevărat grăiți!
Back to top
stratocaster
Tue Nov 07 2017, 10:10PM
Registered Member #11306

Mai baga astia alarmarea aia mult asteptata ?
Back to top
pompier simplu
Thu Nov 09 2017, 12:07AM
Registered Member #10790

23 nov
Back to top
AlxFireX
Thu Nov 09 2017, 09:16AM
Registered Member #10139

pompier simplu wrote ...

23 nov

S-o crezi tu
Au fost n variante pana acum.Si la o situatie reala va sti cineva ceva dinainte?
Back to top
Coffeeman
Thu Nov 09 2017, 10:47AM
Glamdring
Registered Member #2685

O fi gresit omul, poate a vrut sa spuna 32.
Back to top
1 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 AlxFireX (09 Nov 2017, 11:44)
bibi
Thu Nov 09 2017, 11:06AM
Registered Member #10102

De Craciun )))
Back to top
sandrye
Thu Nov 09 2017, 08:07PM
Registered Member #4099

De 2 săptămâni suntem în arest la domiciliu. Se taie părăsiri, liber dar te chem dacă e alarma. Dacă e cod galben tăiem părăsiri, dacă plouă la fel, dacă ninge nu mai zic, M-AM SATURAT DE PUȘCĂRIE !!!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF