Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Terorism
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Decebal
Mon Jan 02 2017, 12:18PM
SUD-EST
Registered Member #9917

si daca ocoleste pe trotuarul generos
Back to top
chimistul
Mon Jan 02 2017, 12:50PM
Registered Member #1234

apkah wrote ...

Exact.Si nici nu e de ras.

@apkah - aceasta măsură pentru zona noastră la momentul actual când discutăm este exagerată din punctul meu de vedere,speriind oamenii aiurea, dând idei și creând premise .....
Se puteau lua alte măsuri nu le enumer că nu are sens, nu acestă exagerare....
Din păcate imaginea este reală, am primit o confirmare și știți ce mai cred că această exagerare poartă marca ,,poliția locală,, - iar din punct de vedere sociologic în acest caz se aplică foarte bine ,,Pradigma teatrală,, cei care au organizat nu sunt actorii implicați în spectacolul vieții sociale ci niște impostori impotenți. Punct.

Back to top
Decebal
Mon Jan 02 2017, 11:03PM
SUD-EST
Registered Member #9917

Vad acolo si o masina de la rutiera... sa nu dam totu` pe locala.

Ziceam eu intr-un alt post de colapsul sistemului institutional romanesc, se pare ca o sa fie mai repede decat ne asteptam.
Back to top
apkah
Tue Jan 03 2017, 12:33AM
arcan
Registered Member #566

Masurile s-au luat acolo asa de vizibile.Si doar acolo din cate vad.Dar poate ma insel. Autoritatile locale au exagerat.Dar, masuri trebuiau luate.
Cat despre implicarea politiei locale in masuri antiteroriste...ar fi de ras daca nu ar fi de plans...
Daca e la Iasi,nu ma mira.Specialii locali de acolo se numesc ,,SIAS,, Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale...

[ Edited Tue Jan 03 2017, 12:38AM ]
Back to top
djebel
Thu Jan 05 2017, 01:27PM
Registered Member #3603

Spectaculoasele propuneri germane în domeniul antiterorismului

de Cristian Unteanu

Spectaculoase şi neaşteptat de dure şi complexe sunt măsurile pe care Thomas de Maiziere, ministrul germane de Interne, anunţă că doreşte să le propună ca nou pachet de acţiuni de luptă împotriva ameninţărilor cu care se confruntă Germania.

Colegii de la Deutsche Welle detaliază pe larg, în două articole, ceea ce ar putea fi propunerile care să revoluţioneze practica în domeniu pe plan intern german, dar care, spun analiştii de la Bruxelles care mi-au trimis aceste materiale, ar putea deveni, extrem de rapid, un model de adoptat destul de rapid de către alte ţări europene, aflate direct şi imediat sub ameninţarea terorismului de sorginte islamică.

Conform propunerilor ministrului german de Interne, guvernului federal i-ar reveni cu mult mai multe atribuţii concrete şi la nivel operaţional asupra agenţiilor de securitate, în combaterea atacurilor cibernetice şi organizării deportărilor, permiţând mobilizarea şi desfăşurarea unităţilor militare în interiorul ţării în caz de situaţii de urgenţă de altă natură ca cele prevăzute acum de Constituţie. Extinzând mult aria de aplicare a ceea ce este acum propus ca sistem european de intrare/ieşire (EU Entry/Exit System), dar şi relaxând criteriile prin care se determină dacă unul sau altul dintre statele terţe poate fi considerat „destinaţie sigură” pentru repatriere.

Desigur, aşa cum spun cei de la Deutsche Welle, „recentul atac terorist, cel mai grav din Germania în ultimii 35 de ani, nu a generat raţionamentul de acum al lui de Maiziere. Pur şi simplu, i-a oferit motivul de a a grupa raţionamentele sale într-un fel de listă de cereri”. Sigur că aşa e, numai că ar mai trebui adăugat că mişcarea intervine într-un context preelectoral marcat de disputa existentă în Germania (ca şi în alte ţări occidentale), marcată de acuzaţiile privind lipsa de voinţă şi acţiune coordonată a statelor respective faţă de apariţia şi consolidarea ameninţării teroriste ivită odată cu valul necontrolat de migraţie din ultima perioadă, infiltrat masiv de cei de la ISIS şi Al Qaeda.

Iar măsurile la care se gândeşte ministrul german de Interne se constituie într-o formulă coerentă, într-un demers complex şi extrem de serios, poate cel mai dur de până acum.

Astfel, prima idee deste cea de dizolvare a agenţiilor de securitate care funcţionează acum la nivelul landurilor şi „trecând responsabilitatea activităţilor de protejare a Constituţiei la nivel federal”. Argumentul său fiind că intenţia atacatorilor nu este doar de a distruge ordinea guvernamentală doar la nivelul unui singur land. Ceea ce va duce la o întărire considerabilă a poziţiei, dar şi a capacităţilor de acţiune ale Biroului federal de protejare a Constituţiei (Bundesamt für Verfassungsschutz).

În al doilea rând, ar urma să se extindă atribuţiile legale al Bundeskriminalamt (Biroul federal al poliţiei criminalistice) pe care ministrul german le defineşte ca fiind în acest moment „mult prea restrictive”, efectivele existente având doar atribuţii legate de protejarea gărilor, aeroporturilor şi frontierelor.

Mişcarea se poate combina cu o nouă viziune asupra folosirii armatei care, de decenii, „este un partener recunoscut pentru managementul dezastrelor”. De data asta însă, în această viziune extinsă, armata ar putea fi chemată să asigure „protecţia armată a proprietăţii”, ceea ce, spune de Maiziere, „ar însemna schimbarea Constituţiei, ceea ce necesită ca două treimi dintre membrii camerei inferioare şi superioare a Parlamentului să voteze în favoarea măsurii respective”.

De asemenea, foarte interesant, guvernul federal va primi puteri sporite în ceea ce priveşte procedurile de anulare a permiselor de şedere şi permiţând ca operaţiunile de deportare să fie organizate la nivel federal şi nu de autorităţile locale, aşa cum este cazul acum. În plus, guvernul federal ar primi permisiunea de a construi centre de deportare unde vor fi adunate persoanele care nu au primit drept de azil şi care trebuie trimise spre „ţări sigure”. Discuţia este deschisă pe plan european asupra criteriilor care definesc o ţară sau alta ca „destinaţie sigură”, dezbaterile fiind destul de aprinse în ce priveşte categorisirea în acest sens a unora dintre statele din Maghreb. Iar criteriile germane de anulare a permisului de şedere ar putea fi extinse prin introducerea principiului de „ameninţare al adresa securităţii publice”, un proiect-pilot fiind deja demarat în landul Rin-Westfalia.

Lucrurile merg chiar mai departe, căci de Maiziere este deja în centrul unei dispute aprinse cu Asociaţia medicală germană privind planurile sale de a relaxa cumva obligaţia sacrosantă a medicilor de a trata pacienţiii în deplină confidenţialitate. Ideea ministrului de Interne german fiind de a obliga medicii să raporteze la poliţie cazurile de pacienţi cu probleme psihice care ar putea pune o problemă de securitate publică... Chestiune aflată acum la nivelul unei medieri cu organismul naţional al medicilor. În schimb, este certă intenţia de a retrage cetăţenia germană tuturor celor care au participat la lupte alături de „miliţiile teroriste”, iar promovarea ideilor şi manifestelor teroriste va fi considerată drept un act criminal.

În fine, în acord cu spiritul a ceea ce se decide acum şi la Bruxelles şi cu siguranţă, într-o formă sau alta, se va regăsi în structura tuturor Statelor Membre, ministrul german de Interne a anunţat că vor fi create noi capacităţi specifice pentru „cyberinvestigaţii”, totul în cadrul unei noi unităţi denumite Biroul central de informaţii privind sfera de scuritate (ZITiS) care „va dezvolta metode, produse şi strategii pentru a lupta împotriva criminalităţii şi terorismului pe internet”. Cu misiunea de a „investiga Darknet pentru a urmări vânzările ilegale de armament sau comunicaţiile teroriştilor”, important în contextul în care se afirmă că adolescentul care a împuşcat nouă persoane într-un mall din Munchen îşi achiziţionase arma pe Darknet...

Toate acestea înseamnă că în Germania va urma un val de asemenea măsuri, apoi în Europa, necesare de foarte mult timp şi devenite acum ultra-urgente, odată cu intrarea în faza inversării fluxului migraţiei ilegale sau, cel puţin, a limitării pe cât se poate a efectelor sale negative, uneori mortale.

Că asta se face sub presiunea ciclului electoral, asta este evident. Mai puţin evidentă este reacţia electoratului, ajuns realmente la o stare de disperare care face ca rezultatele alegerilor din Olanda, Franţa, Germania şi Cehia, spre exemplu, să fie greu de anticipat, odată cu ridicarea extremei drepte naţionaliste...

Marea problemă nu sunt măsurile, oricât de dure ar fi ele, ci timpul rămas pentru aplicarea lor. Nu uitaţi, în lunile următoare urmează Summitul special UE-Turcia, iar un eşec al discuţiilor, anticipat deja de câţiva dintre colegii mei de la Bruxelles, îl poate determina pe Erdogan să decidă deschiderea „robinetului refugiaţilor”, 3 milioane la număr. Asta la prima strigare, căci nu punem la socoteală cei care continuă să sosească din Siria, Irak, Pakistan, Afganistan sau din ţările din Maghreb...

Să vedem ce se va întâmpla, cât timp vom mai avem să aşteptăm şi să ne uităm ca la spectacol.

LINK

[ Edited Thu Jan 05 2017, 07:00PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Tue Oct 03 2017, 02:08PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Uitandu-ma la ce s-a intamplat ieri la Las Vegas,

Bilanţul atacului armat comis la un festival muzical din oraşul american Las Vegas a urcat la 59 de morţi şi 515 răniţi, potrivit CNN. Printre victimele masacrului – cel mai sângeros din istoria modernă a SUA – se numără un tânăr român, care primeşte îngrijiri medicale la spital. În jur de 22.000 de persoane participau, duminică seara, la evenimentul în aer liber. La un moment dat, un bărbat a început să tragă cu mitraliera de la fereastra unui hotel din vecinătate. Zeci de arme au fost găsite mai apoi în camera lui Stephen Paddock, care s-ar fi sinucis înainte de a fi găsit de poliţişti. Motivaţia gestului său rămâne, deocamdată, necunoscută.
LINK

m-a troznit un gand.

Stim sau intelegem cu totii foarte bine care ar putea fi rezultatele cand un individ inarmat cu o arma automata si cu munitie berechet la indemana se decide sa traga intr-o multime compacta de oameni, dar cu toate astea, pana acum, in majoritatea situatiilor ca asta, rezultatele au fost infime pe langa ce ar fi putut fi.

Incercand sa gasesc o explicatie la asta, si sarind peste cea ca-i apuca brusc remuscarea dupa primele focuri, nu-mi vine in minte decat faptul ca celor mai multi indivizi care se decid sa faca asta le lipseste o abilitate elementara unui tragator, si anume cea de a schimba incarcatorul armei.

Sunt curios ce parere aveti despre asta.

Edit:

Nu mai caut acum, dar Boribum a zis intr-un anume moment ca ISIS nu revendica atentate pe care nu le-a comis un adept al acestei organizatii, si mi se pare logic si firesc asta, caci daca faci asta te ia lumea in ras mai tarziu.

ISIS a revendicat atentatul asta, da' FBI-ul nu si nu!!!

Ceva nu se pupa in povestea asta, cred ca trebuie sa incep sa citesc iarasi literatura de propaganda jihadista...

[ Edited Tue Oct 03 2017, 05:24PM ]
Back to top
Mihais
Tue Oct 03 2017, 02:29PM

Registered Member #2323

Io as fi curios sa aflu cauzele mortilor si ranitilor.Cati sunt ucisi de omu' rau,cati au murit calcati in picioare,ricosee etc...?Idem pt raniti.

La cat timp,ce tinte si ce pozitie avea,scorul astuia e slabut.

Nu stiu ce optica avea pe arma,dar cu aparate mecanice sau cu red dot,ar fi vazut doar niste piticei ce se agita la o juma de km.Nu ar fi vazut figuri umane.Dpdv psihologic nu ar fi deci afectat.Breivik e cateva clase peste jegul asta in ce priveste dileala.
Back to top
truepride
Tue Oct 03 2017, 04:17PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Va rog feriti-va cat puteti de media zilele acestea. Dupa cele intamplate in Las Vegas s-au apucat prompteristii si prompteristele sa "analizeze" ce insemna detinerea de arma/arme in SUA.
Concuzia m-a socat: regimul armelor si munitilor in Romania... trebuie inasprit.Un fel de efect al paralelismului sinelor de cale ferata asupra ciclului la berze.

Back to top
Boribum
Wed Oct 04 2017, 02:03AM
boribum
Registered Member #2395

Statul Islamic nu a revendicat niciodată vreun atentat în care sa nu fi fost implicat sau a cărui producere sa n-o fi planificat, cel puțin. Dar asta era în perioada de formare si ascensiune. Acum, în plin declin , par a spune din ce în ce mai des niște adevăruri asezonate (bomba revendicata de la Roissy e un bun exemplu). De asemenea, dacă acest Abu Abdul Barr al-Amriki chiar o fi fost vreo secunda de-al lor (în gînd, ca-n fapt se pare ca deloc) atunci felul în care a murit nu ne place . Martirul e martir cînd moare în lupta. Asta s-a sinucis, deci nu martir, deci tăiat de la desert. Și nu e bine pentru „adevărații” martiri ai Statului Islamic...ca aia care vor sa se facă si ei martiri nu sunt impresionați de contabilu' dement și acțiunea lui.

Revendicările lu' Daesh devin din ce în ce mai aproximative. Sa-i înțelegem, la cum sunt tocați în ultimul timp, și o pisica dacă e balonata și asta-i aranjează, o revendica. E normal. Oricum, în termeni de credibilizare a acțiunilor nu mai au nicio preocupare. Și-au atins scopul, și chiar dacă încep sa se facă de rîs acum cu revendicări fanteziste, nu pierd nimic.

Pârvu Florin wrote ...

Incercand sa gasesc o explicatie la asta, si sarind peste cea ca-i apuca brusc remuscarea dupa primele focuri, nu-mi vine in minte decat faptul ca celor mai multi indivizi care se decid sa faca asta le lipseste o abilitate elementara unui tragator, si anume cea de a schimba incarcatorul armei.

Nu trebuie pierdut niciodată din vedere faptul ca autorii actelor de genul asta nu sunt niște profesioniști ai armelor. Un om normal la cap care ar fi vrut sa facă un carnagiu (hai sa presupunem ca ar exista un astfel de om „normal” ) nu și-ar fi luat 23 de arme pentru o operațiune. Și-ar fi luat una si buna (în Nevada ar fi putut sa aibă si o Maxim pe afet, dacă voia). Și-ar fi luat 50 de grenade defensive, un AG, nu o armurerie întreaga. Personal, între nebunul care a ucis un polițist cu cuțitul în România,a cum cîteva luni, și nenea asta americanu', nu vad decît o diferența de mijloace. La creier, sunt la fel.

Abilitatea în manipularea armamentului e irelevanta la genul asta de personaj. Chiar si unul mai serios si cu motivatie (tipul din trenul Thalys) uita mare parte din ce stie (cât stie!) în focul actiunii. Exemplele sunt numeroase.
Back to top
Boribum
Wed Oct 04 2017, 02:08AM
boribum
Registered Member #2395

truepride wrote ...

ce insemna detinerea de arma/arme in SUA.

Domnu' Trump zicea ca dacă francezii ar fi avut un alt regim al armelor, atentate precum cel de la Bataclan ar fi avut alt deznodămînt. Nu știu ce zice acum... . Teoriile astea cu arme de asalt la liber pentru cetățeni care fac cică cetățeanu' mai puternic par ridicole în situații precum aceasta.

Momentan, SUA dețin recordul trist al celor mai numeroase crime de masa comise cu arme de foc.
Back to top
Boribum
Wed Oct 04 2017, 02:15AM
boribum
Registered Member #2395

Pârvu Florin wrote ...

ISIS a revendicat atentatul asta, da' FBI-ul nu si nu!!!

Profilul atipic al atentatorului, faptul ca s-a sinucis și ultimele revendicări aiuristice ale S.I, trei motive sa așteptăm sa vedem ce zic oamenii aia.
Back to top
Pârvu Florin
Tue Oct 17 2017, 08:16PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

De citit cu ochii mari si de ascultat cu urechile palnie!!!!

Personal, prefer in continuare o societate mai putin sigura dar mai libera uneia fara atentate teroriste dar in care statul stie totul despre oricine.

The UK is facing a "multidimensional threat" that is rapidly evolving "at a scale and pace we've not seen before", the director general of MI5 has warned.

Speaking in central London, Andrew Parker said the security service is operating at an unprecedented level and has seen "a dramatic upshift in threats this year".

"It's at the highest tempo I've seen in my 34-year career," he said. "Today there is more terrorist activity, coming at us more quickly, and it can be harder to detect.

"We're now running well over 500 live operations involving around 3,000 individuals known to be currently involved in extremist activity in some way.

"As well as those we are looking at today, risk can also come from returnees from Syria and Iraq and also the growing pool of over 20,000 individuals we've looked at in the past in our terrorism investigations.

"And there will be some violent extremists not yet known to us at all."

During the rare public appearance, Mr Parker paid tribute to MI5's 4,000 intelligence officers and the agents who risk their lives operating undercover to protect the country.

"They get up and come to work every single day to make terrorist attacks less likely and to keep the country safe," he said.

"They're constantly making tough professional judgments based on fragments of intelligence, pinpricks of light against a dark and shifting canvas.

"That is the job of MI5. When an attack happens, everyone in MI5 is deeply affected, on a personal and professional level."

Separately, Mr Parker sat down for television interviews with the UK's three major broadcasters - the first time any serving British intelligence chief has done so.

He told Sky News that tech companies have an "ethical responsibility" to help counter terrorism, adding that he wanted to create partnerships with them.

"All those (technological) developments that we have give opportunities at the edges to terrorists as well," he said.

"I don't believe that any of these companies want those unintended side effects. They don't want to be helping terrorists acquire the materials that they need for online purchasing.

"They don't want to be helping them in encrypted communication avoid detection by MI5 and they don't want to have their social media platforms used for terrorist propaganda."

Mr Parker added that "some helpful action is being taken", but said "there is a challenge of pace, volume and reach as these technologies continue to develop so rapidly."

For the first time, the MI5 director general also revealed the existence of a European joint operational centre.

The facility is based in the Netherlands and brings together intelligence officers from Europe's major agencies.

Mr Parker said the operational centre "delivers real results", adding: "Together we have stopped attacks - more than a dozen terrorists are in custody today who might not otherwise have been found in time.

"We don't just stand with our European colleagues, we work with them. We share intelligence. We run joint operations every single day.

"Only last week I met again with my counterparts from 30 European security services, known together as the Counter Terrorism Group or CTG, as we decided on the next stages of collective action."

The joint intelligence centre operates separately to the EU, but the fact that Mr Parker dedicated a significant chunk of his speech to address European co-operation was no accident.

Brexit creates uncertainty for the intelligence agencies, as it does many British organisations.

Mr Parker was honest, he said the threat to the UK is evolving at a scale and pace not seen before.

It is a huge challenge to MI5 - a generational threat and there is no end in sight.
Parker: 'We simply can't stop everything'

LINK

[ Edited Tue Oct 17 2017, 08:22PM ]
Back to top
apkah
Tue Oct 17 2017, 08:48PM
arcan
Registered Member #566

Toti preferam asa,pana la prima explozie in care ne mor apropiati.Apoi ne schimbam preferintele...
Back to top
Boribum
Wed Oct 18 2017, 02:41PM
boribum
Registered Member #2395

Pârvu Florin wrote ...

"That is the job of MI5. When an attack happens, everyone in MI5 is deeply affected, on a personal and professional level."

Statele pot ști tot, dar nu nu știu. Capacitățile de colectare a datelor sunt fabuloase, capacitățile de analiza operațională sunt limitate și asa vor ramâne pîna cînd ne vom regăsi într-un Minority Report cu toții. Și nici atunci nu va fi posibil sa stop everything . Cei care și-ar propune sa stop everything în materie de terorism ar trebui internați rapid.
Sunt oameni a căror meserie este anti-terorismul și care au pierdut persoane apropiate în atentatele din ultimul timp și asta nu i-a împins către demențe cu spume la gura, dar pe oamenii aia îi înțelegem, ca meseria respectiva presupune niște scoală, niște cultura, niște parametri medicali, etc.

Persoanele care în urma pierderii unei ființe dragi într-un atentat terorist au început sa bălmăjească tîmpenii non-stop erau predispuse la asta oricum. Lipsea doar pretextul.
Back to top
apkah
Wed Oct 18 2017, 05:51PM
arcan
Registered Member #566

Aham.Noroc cu tine ca ne mai luminezi. Cate persoane dragi ai pierdut tu intr-un asemenea act?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF