Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International
 
<< Previous thread | Next thread >>
Uniunea ieuropeana
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
apkah
Sat Jul 11 2020, 04:07PM
arcan
Registered Member #566
Joined: Sat May 19 2007, 11:14AM

Posts: 3278
Thanked 252 time in 179 post
Ma amuza incercarile astea subtile de a ma jigni. Totusi cred ca logica are mai multe puncte de vedere...sau asta vrei tu sa imi ,,qed,,.
Oricum,imi pasa absolut de loc de problemele reale sau inchipuite a fermierilor englezi. Am intrat in discutie doar pentru ca e aberant ce spui.
Nu mai sunt in UE si o! Vai! Mor fermierii de foame.
Pun pariu cu tine ca nu va fi asa. Stabileste tu miza.
Back to top
Pârvu Florin
Tue Aug 25 2020, 12:26AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2130
Thanked 661 time in 426 post
Realitatea brutala din spatele lui "Let's take back control"

Marea Britanie nu are, de una singura, puterea economica sa reziste presiunilor SUA de rescriere a propriei politici fiscale in favoarea gigantilor tehnologici.

Chancellor Rishi Sunak is planning to ditch the 'Facebook tax' on big tech companies after concluding that it is 'more trouble than it is worth', The Mail on Sunday understands.

The Digital Services Tax, which came into effect last April, is likely to be axed after Mr Sunak concluded that the £500million a year it is expected to raise is a pinprick compared with the hundreds of billions of pounds dent to the nation's finances caused by the coronavirus epidemic.

The tax is also an impediment to the trade talks with Washington, conducted by International Trade Secretary Liz Truss, with the US government insisting it unfairly targets American tech firms.

LINK

[ Edited Tue Aug 25 2020, 01:27AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Jan 17 2021, 09:30PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2130
Thanked 661 time in 426 post
truepride wrote ...

Democratia in general este nehotarata raportart la o societatate totalitara in formele sale care functioneaza dintr-un OZU in altul.



Democrația nu este un dat. Nu este nici vreo victorie definitivă, la sfârșitul vreunei lupte între democrați și autoritarieni. Este doar un proces, o străduință, un efort continuu de fundamentare, formulare și aplicare a unor principii de conducere colectivă, cu scopul declarat ca întregului colectiv să îi meargă mai bine. Și mai este o garanție dinamică a faptului că, prin participarea tuturor la propria guvernare, niciun segment de public sau nicio persoană nu va fi oropsită, ca să le meargă mai bine altor persoane sau altor segmente de public.
Democrația nu este nici măcar o construcție, un edificiu gândit pe planșetă de un arhitect inteligent și talentat, și ridicat de la temelie de un constructor priceput și educat. Este mai degrabă o improvizație arhiecturală, făcută de amatori fără o cultură și o educație adecvate, după ureche și după cum au văzut ei la alții, dar fără să priceapă prea tare ceea ce văzuseră.
Așa cum democrația nu este nici cel mai bun sistem de stat, într-un clasament al performanței deciziei de guvernare. Din contră chiar. Democrația presupune procese foarte îndelungate și complicate de decizie, din care nu va rezulta niciodată cea mai profitabilă soluție pentru toți ci doar pentru unii. Și mai presupune implementări/aplicări șovăielnice și incomplete ale deciziilor luate, cu pierderi semnificative de resurse de toate felurile, pe timpul implementărilor.
Democrația are însă și merite incontestabile, care o situează în fruntea preferințelor oricărui cetățean onest, inteligent și cultivat în suficientă măsură, ca să înțeleagă esența acestor merite.
Am spus deja că democrația are meritul că, prin învestirea tuturor membrilor societății cu puterea de decizie egală, se garantează că niciun membru al societății nu va fi oropsit, pentru a-i merge mai bine altui membru al aceleiași societăți.
Democrația este și un sistem de guvernare al păcii. Mai precis, unul în esență non-conflictual. Atât în interiorul societății unde domnește ea, cât și între statul democratic și alte state. Asta nu înseamnă că nu vor exista conflicte și chiar războaie. Dar tendința societăților democratice este de a căuta pacea și soluțiile raționale, bune pentru toți, în orice conflict și în orice criză ce ar putea degenera în conflict.
Democrația este un sistem bazat pe comunicare, pe transparență, ceea ce îi dă un avantaj social față de oricare alt sistem de guvernare. Deoarece societatea însăși nu poate funcționa natural decât în condiții de maximă comunicare între membrii săi și de transparență a activității fiecăruia.
Democrația presupune elevarea oricărui membru al societății democratice, atât din punct de vedere al cunoașterii, cât și al calităților fizice și intelectuale. Fiind vorba despre un sistem de decizie colectivă consensuală în esență, este important pentru societate ca fiecare membru al său să fie cât mai cultivat, cât mai învățat, cât mai înțelept chiar, dar și cât mai sănătos fizic și mintal, astfel încât participarea sa la decizia colectivă să fie cât mai valoroasă.
Democrația înseamnă diversitate sub toate aspectele. Cu cât o societate este mai diversă, cu atât ea poate fi mai performantă în democrație. Recunoașterea diversității, a diferențelor dintre membrii societății, este o condiție democratică obligatorie, pentru ca decizia colectivă să fie bună pentru toți. În plus, contribuția diversă la binele colectiv este întotdeauna mai valoroasă decât contribuția monotonă, egalizată.
Observațiile de mai sus sunt în principal observații de bun simț comun. Desigur, despre democrație s-au pronunțat filosofi, s-au pronunțat antropologi, s-au pronunțat sociologi, educatori, politiceni, oameni de cultură și oameni de stat. Nu am făcut aici vreo sinteză sau vreun corolar al acestor pronunțări, ci doar pot crede cu onestitate că niciuna dintre ele nu neagă vreuna dintre observațiile de bun simț comun de mai sus.
Care observații pot deveni și un ghid practic. Un ghid necesar înțelegerii atitudinilor deliberate ale celor care se pronunță despre democrație și a celor care pun mâna și edifică democrația.
De exemplu, dacă îi vedem pe unii cum se plâng că democrația nu e stabilă, rigidă și perenă, vom înțelege că plângăcioșii ori nu au habar ce e aia democrația, ori au ceva cu ea și îi caută nod în papură, să o certe.
Așa cum, dacă îi vedem pe unii că promovează secretul, acoperirea, conspirativitatea, vom înțelege că ei lucrează împotriva principiului definitoriu al transparenței în democrație. La fel ca și cei care comunică prost sau incoerent, mai ales din poziții publice.
Ca să nu mai vorbim despre cei care iscă conflicte în numele democrației.
În concluzie, democrația nu este despre binele care învinge răul. Este doar despre mai binele de care se poate bucura fiecare într-o societate în care fiecare contează ca suveran.

LINK

[ Edited Mon Jan 18 2021, 05:08PM ]
Back to top
apkah
Wed Jan 20 2021, 07:53AM
arcan
Registered Member #566
Joined: Sat May 19 2007, 11:14AM

Posts: 3278
Thanked 252 time in 179 post
Asa e cand te conduc Shukar asta si altii ca el...
Back to top
truepride
Fri Jan 22 2021, 12:16PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
In total in acord cu ce scrie dl Bucur-Marcu insa as mai mentiona ca democratia este perfectibila. Totalitarismul vine gata "perfect" la pachet.
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Steve J (23 Jan 2021, 09:22)
Pârvu Florin
Sat Jan 30 2021, 02:45AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2130
Thanked 661 time in 426 post
truepride wrote ...

... dupa umila mea parere, de neexepert in geopolitica, acest Brexit daca se va finaliza, insemna, cred eu, piatra funerara a ceea ce a fost candva UK.


The UK is facing a constitutional crisis that will strain the Union as new polls reveal a majority of voters in Scotland and Northern Ireland want referendums on the break-up of Britain.

A four-country survey we commissioned, based on separate polls in Scotland, Northern Ireland, England and Wales, also found that the sense of British identity that once bound the country together is disintegrating.

LINK

Pentru cine crede ca nu ne intereseaza, amintesc ca Royal Air Force a efectuat doua tururi de politie a spatiul aerian romanesc.

Cu o America care nu-si vede capul de cate are de facut in propria ograda, cu o Mare Britanie care are sanse reale sa se transforme in Mica Britanie, vidul de putere n-are cum sa dureze prea mult in Romania si e posibil ca acesta sa fie umplut de state nu tocmai prietenoase cu Romania.

Era bine sa fi intrat in furtuna care urmeaza stand ceva mai bine pe picioare, se putea asta, am avut o buna sansa si ne-am batut joc de ea, dar inca nu e tarziu si daca ne trezim si punem osul la treaba inca se mai pot face lucruri, viitorul nu e niciodata batut in cuie.



[ Edited Sat Jan 30 2021, 12:47PM ]
Back to top
apkah
Mon Feb 01 2021, 08:29PM
arcan
Registered Member #566
Joined: Sat May 19 2007, 11:14AM

Posts: 3278
Thanked 252 time in 179 post
PArerea mea,de doi bani ,evident, este ca,de cand e lumea pestele mare il inghite pe al mic,iar singura sansa a lu` ala micu` e sa aiba niscai tepi care sa-i stea in gat luu al` mare.De asta,faptul ca UK a facut politie aeriana in Ro este complet egal cu zero raportat la Brexit.Si altii au facut politie aeriana aici ,dar fara relevanta.
De fapt,megapolitiaaeriana a fost un fel de tentativa de sperietoare pt rusi.Cred ca se cracanau de ras operatorii radar rusi privind ,,patrula de politie aeriana,,.Erau speriati de moarte,ce sa zic.
Deci,noi Romania,in dulcele stil romanesc,vom fi prinsi in curu` gol la urmatoare conflagratie,cum am fost de fiecare data.SI tot ca de fiecare data ,toti or sa ne puna capra cum le va place,pentru ca nu avem cu ce sa ne opunem.
O sansa buna ar fi o armata puternica ,dotata si mai ales rodata prin TO.(mici dar cu tepi mari)
Dar,cum spuneam in alt post, vise taica,vise...


[ Edited Mon Feb 01 2021, 08:30PM ]
Back to top
truepride
Thu Feb 11 2021, 02:04PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Previzibil din păcate, si mi-as fi dorit sa nu o fi nimerit acum ceva timp când am afirmat acest lucru. Sunt un democrat convins, democrația si votul nu pot fi substituite.
Cu toate acestea, constituțiile lumii prevăd limite logice si previzibile ale exercitării acestui drept. In acest sens inclusiv Constituția României nu permite supunerea la vot a unor chestiuni precum plătim taxe sau nu.
In momentul in care, știind riscul Brexitului in raport cu pârțile componente ale Regatului Unit, au supus la vot acesta prostie trebuiau sa se aștepte la acesta evoluție.
Mai fac un pronostic sumbru: In 5 ani vom discuta de poate Republica Scoțiana ca Regatul sau Principatul Scotiei ar fi o chestiune mai greu de realizat din motive dinastice.
Back to top
Pârvu Florin
Sun Feb 14 2021, 01:37AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2130
Thanked 661 time in 426 post
Problema esentiala a Brexitul nu e Brexitul in sine, ci felul in care acesta a fost pus in practica, asa cum am mai spus, oamenii au decis, bine sau rau nu conteaza, si politicienii au datoria sa puna in aplicare ce au decis oamenii, ori tocmai aici au dat politicienii cu mucii in fasole, toate vocile rationale spun ca Brexitul trebuia sa fie un proces, nu un eveniment.

***

In 2016 au votat in Irlanda de Nord impotriva Brexit 56% si pentru Brexit 44%, daca referendumul pentru Brexit s-ar tine azi, rezultatul ar fi probabil, 63% - 37%.




LINK

vs.




LINK

Si mai interesant e graficul urmator in ce priveste Irlanda de Nord:




LINK

grafic care devine, macar in parte, extrem de sugestiv daca il coroboram cu statistica referitoare la identitatea nationala a populatiei



LINK

Concluzia:
E mai mult decat vizibil faptul ca cele, sa zicem, doua tabere majoritare sunt in echilibru aproape perfect si ca viitorul politic al Irlandei de Nord va fi decis de un procent mic de neither-si si trendul asta va fi din ce in ce mai vizibil pretutindeni.



Despre neither-si am scris candva asta:

Pârvu Florin wrote ...

E un tablou complex si pe alocuri haotic, si e foarte dificil pentru oricine sa predictioneze cum vor evolua lucrurile, mai cu seama ca in ultimii ani se observa in Irlanda de Nord resurgenta unei noi categorii de populatie, in general tineri educati, care castiga peste medie, mai putin atasati valorilor traditionale si ideii nationale, oricare ar fi ea, irlandeza sau britanica, mobili, destul de multi dintre ei imigranti, carora le pasa mai putin unde e capitala tarii in care traiesc si mai mult de drepturile omului, de sanatate, de invatamant si de slujbe si ai caror reprezentati politici, LINK si LINK au obtinut rezultate remarcabile la ultimele alegeri locale.


Pentru pasionatii de sociologie mai multe grafice interesante despre subiect aici LINK

[ Edited Sun Feb 14 2021, 01:41AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Tue Mar 23 2021, 11:48PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2130
Thanked 661 time in 426 post
Daca cineva isi inchipuie ca eu ma extaziez cand, dupa ce am spus ca lucrurile vor merge rau realitatea imi da dreptate, se inseala amarnic.
Cand scriu ceva, scriu sperand ca voi putea influenta fie si cu un milimetru, micron, angstrom ca oamenii sa inteleaga mai bine lumea in care traim si sa ia decizii mai bune pentru ei.
De subliniat si faptul ca daca viata imi va da in continuare dreptate, in zece ani, hai cinspe, romanii care traiesc un an in Romania din ce castiga muncind trei luni ca sezonieri in tarile vestice nu vor mai avea nici macar asta.
Stiu, sunt oricum invizibili social si nu ii pasa absolut nimanui de ei, dar sunt romani, sunt de-ai nostri, vorbim aceeasi limba cu ei...


Pârvu Florin wrote ...

Fermierii britanci la impactul cu realitatea post-Brexit...

Isi imaginau ca sunt competitivi in afara uniunii, au votat pentru Brexit, dar uite ca s-au inselat...

Urmeaza macelul fermelor mici si al afacerilor de familie, care vor fi comasate in exploatatii agricole mari, detinute de multinationale, cu roboti pe post de lucratori.

LINK


Pârvu Florin wrote ...

Despre locul fermierilor britanici in toata povestea asta, va urma...

Un singur lucru deocamdata, se estimeaza ca veniturile lor vor scadea de la 5 miliarde de lire in 2018 la o suma cuprinsa intre 2 si 4 miliarde de lire in 2027.
LINK


Pârvu Florin wrote ...

E mult de povestit aici, dar pe scurt,

1. Mare parte din productia agricultorilor britanci merge la export, si o parte consistenta a acestui export merge unde...?
Raspuns corect, in Uniunea Europeana!

De ce se intampla asta, pe de o parte UK exporta multa haleala in UE pe de alta parte importa la fel de multa haleala din UE?
Din cauza de piata libera, care are ea propriul ei fel de a face sa se intalneasca cererea cu cea mai buna oferta.
Doua exemple simple-simple pentru asertiunea de mai sus, se importa din UE o mare parte a fructelor consumate aici si se exporta in UE o mare parte a alcoolului produs aici.
In curand, toata piata asta va deveni mult mai dificil de accesat pentru agricultorii britanici.
Da, orice invat are si dezvat, si piata se va regla in cativa ani, problema esentiala e ca o parte destul de consistenta a fermierilor mici si mijlocii britanici nu vor reusi sa se adapteze suficient de repede si sa supravietuiasca acesti cativa ani.



Exporturile de whisky şi alimente din Marea Britanie pe piaţa europeană, după Brexit, au ajuns în pragul colapsului. Vânzările de băuturi şi produse agroalimentare britanice în UE au înregistrat o scădere de 75% în luna ianuarie 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut când UK a ieşit, oficial, din Uniunea Europeană.
Cele mai mari pierderi le-au înregistrat producătorii de whisky, brânză şi ciocolată din UK.
În ceea ce priveşte exporturile de somon sau carne de vită, acestea aproape au dispărut complet din peisaj, după ce au înregistrat scăderi de 98% şi, respectiv, 92%.
Per total, UK a reuşit să exporte produse alimentare şi băuturi în valoare de 256 milioane de lire sterline, comparativ cu 1 miliard de lire, cât înregistra în urmă cu un an - o scădere de 75,5%.

LINK

[ Edited Wed Mar 24 2021, 02:36AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Nov 14 2021, 01:48PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2130
Thanked 661 time in 426 post




Directia catre care curge, dupa Brexit, istoria, pentru Regatul Nu Atat De Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord cred ca incepe sa devina mai mult decat vizibila pentru oricine are ochi de vazut, in 5-10 ani Scotia isi va declara independenta iar in 7-15 ani Irlanda de Nord se va uni cu Republica Irlanda.

O observatie pentru adeptii Roexit, multi-putini cati vor fi fiind ei:

Ai grija ce-ti doresti fiindca s-ar putea implini!

Cand spun asta ma intreb daca dupa un referendum in care se aproba Roexit, ei sunt pregatiti sa accepte rezultatele unui alt referendum in care Transilvania isi declara secesiunea de Romania si ramanerea in UE.

Inapoi la viitorul Irlandei...

Pârvu Florin wrote ...

Drama Irlandei de Nord e ca e o tara prea mica, prea prost asezata, prea lipsita de resurse si mai cu seama prea divizata ca sa-si fie siesi suficienta, si pe care nu o doreste cu adevarat nici Londra nici Dublinul, caci oricum ai da-o si oriunde ar fi, ea e si va fi in urmatorii cel putin 20 de ani consumatoare de resurse si consumatoare de securitate.
...
La ce am spus mai sus mai adauga faptul ca o eventuala unire ar insemna si ca politia irlandeza, renumita prin ineficacitate LINK , ar trebui sa se confrunte cu unele dintre cele bine organizate si eficiente organizatii teroriste din lume, cele ale loialistilor britanci, care isi mentin deocamdata activitatea la nivelul minim necesar pentru a incunostiinta publicul ca sunt inca active.


asta in timp ce Irlanda de Nord are una dintre cele mai eficiente forte politienesti din lume, din cauza specificului locului pur si simplu oamenii astia nu-si pot permite sa fie altfel.

Fiindca clasa politica irlandeza e formata din oameni pragmatici, care inteleg sensul istoriei si incearca sa pregateasca tara pentru viitor, au decis ca postul de comandant al politiei irlandeze sa fie incredintat fostului adjunct al comandantului politiei nord-irlandeze. LINK

N-are rost sa intru in detalii, oficial a fost un concurs, dar e evident ca in spatele usilor inchise a fost de fapt o numire, si a fost o numire cu scantei, iesise la pensie, isi pusese decoratiile in vitrina, voia sa stea mai mult timp cu sotia si cei patru copii ai lui cand s-a trezit, cum se spune, cu o oferta de nerefuzat , asta in timp ce ofiteri din politia irlandeza care sperau sa ocupe postul au ramas cu ochii in soare.
Omul mai are si o biografie de...
Tatal lui, fost ofiter de politie, a fost ucis de IRA in 1989, cand Drew Harris avea 24 de ani, citeam candva un interviu in care spunea ca a trebuit sa faca un efort major sa nu devina resentimentar fata de irlandezi.
Una peste alta, un profesionist desavarsit si un om de o stabilitate psihica de invidiat.

Lucrurile devin si mai interesante atunci cand aflam ca Republica Irlanda nu are, propriu-zis, nici serviciu de informatii interne nici serviciu de informatii externe, o diviziune din politia irlandeza, Garda Crime and Security Branch LINK fiind responsabila cu ceea ce face SRI-ul in Romania si o diviziune a serviciul militar de informatii National Security Intelligence Section LINK fiind responsabila cu ce face SIE.

Trebuie subliniat si ca are o relatie excelenta cu presa, nu s-a ascuns niciodata si a tratat cu maxima seriozitate orice ancheta jurnalistica care viza coruptia sau neprofesionalismul din institutia pe care o conduce.

Sa n-o mai lungesc, in ciuda piedicilor, si n-au fost deloc putine, pare a fi pus politia irlandeza pe directia corecta pentru anii urmatori.

Omul sfinteste locul!



[ Edited Sun Nov 14 2021, 02:05PM ]
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.