Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Cristian2002
Wed Jun 24 2015, 06:37PM
Registered Member #10061

Hârtiile, toate, conțin explicit formularea că se respectă codul muncii și legile în vigoare pe linia asta. În continuare sunt exemple de planificare de program care nu respectă legile. Însă ei sunt acoperiți, dacă muncești suplimentar și faci gălăgie o să spună că ei au prevazut asta de vină e comandantul. Dacă în schimb se dau libere conform legislației o să îl ia pe comandant că nu respectă anexele cu modelele de planificare. Până una alta e la mâna și tupeul comandanților de subunități. Știu și subunități unde s-a rupt pisica și dacă ți-ai făcut norma de 160 de ore ești liber până la sfârșitul lunii - practic din 10 ture fiecare subofițer lucrează doar 7 și 3 ture e liber.

[ Edited Wed Jun 24 2015, 06:42PM ]
Back to top
3 User said Thank to Cristian2002 for this Post :
 Krong (24 Jun 2015, 18:55) , johnny.b (24 Jun 2015, 20:36) , alonso (26 Jun 2015, 16:34)
johnny.b
Wed Jun 24 2015, 08:43PM
Registered Member #10117

Foarte corect, Cristian!
Dar comandanti cu tupeu? Hmmm, extrem de rar... Dar, inevitabil, se va ajunge intr-un punct in care vor regreta amarnic lipsa tupeului pe care ar fi trebuit sa-l aiba.
Back to top
DANI-EL
Wed Jun 24 2015, 11:22PM
Registered Member #9986

Sunt unitati in care subofiterii din ture au fost intrebati daca sunt multumiti de program,daca vor revenirea la 24/72???Asa spunea cineva si imi e greu sa cred asa ceva.
Back to top
Klaus
Fri Jun 26 2015, 07:00PM
Registered Member #3279

Pârvu Florin wrote ...
Daca tot a venit vorba de ordine aberante, ce parere aveti despre ordinul de a veni obligatoriu in uniforma la serviciu?

S-a descoperit motivul pentru care la pompieri este dezordine, se maraie in front, se cer drepturi si alte alea... Asa ca jos uniforma din pod, tinuta civila va fi interzisa in unitati. In IGSU se stabilise acum cativa ani ca 2 zile pe saptamana toata lumea sa fie bleumarin (parca IG Burlui suceveanul bagase chestia asta), acum se va trece la 7 din 7
Dixit actualul IG, se pare incepand cu 01.07, mi-a bazait o albinuta. Si cu asta se vor rezolva o gramada de probleme, nu? >:)

O fi bine, o fi rau? Adevarul este ca mai acum ceva zile admiram la ISUBIf o doamna subofiter imbracata in bluza bleu, d'aia cu 3 nasturi, cu epoleti pe umeri, plus blugi albastri (masura XXL la latime). Iar subofiterii iesiti din tura se foiau prin curte imbracati in pantaloni scurti sau bermude. Asta imi aduce aminte de fi-miu (avea vreo 14-15 ani, abia isi luase buletinul), care s-a dus la policlinica MAI in bermude, dar l-au trimis acasa, pe motiv ca nu se intra asa imbracat intr-o institutie.

Asadar, de pe 01.07 imbracati in uniforma trebuie sa gandim militareste. Aplicare a butadei Un civil il poti militariza, dar un militar nu il poti civiliza. Ce-i aia Codul muncii? Gata, RDM, RSI si altele asemenea.

[ Edited Fri Jun 26 2015, 07:03PM ]
Back to top
Coffeeman
Fri Jun 26 2015, 07:40PM
Glamdring
Registered Member #2685

Meh....Ce mama dracului o fi in capul unora? Acum poate specifica si ce tinuta. Camasa bleu ciel cu pantaloni de stofa sau cea bleumarin?!

[ Edited Fri Jun 26 2015, 07:47PM ]
Back to top
Klaus
Fri Jun 26 2015, 09:55PM
Registered Member #3279

Un exemplu de aplicare a principiului Unde nu-i cap... Toate bune si frumoase, dar in articol apare, mai spre sfarsit, un nume - Graure, la care mi s-a aprins un beculet...

LINK

Conducerea ISU Teleorman, trimisă în judecată după ce a organizat un concurs „fantomă” pentru pompieri

Potrivit unui comunicat al DNA, Remus Mîrlogeanu, colonel, a fost deferit justiţiei pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, în formă continuată (49 acte materiale) şi uz de fals, în formă continuată (15 acte materiale), iar Aurel Chivu, colonel, pentru patru infracţiuni de abuz în serviciu fals intelectual, în formă continuată (91 acte materiale) şi uz de fals (19 acte materiale). În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au stabilit că în perioada februarie - august 2014, inculpații Graure Petre și Jantea Doina, în calitate de administratori a două societăți comerciale furnizoare de formare profesională, au organizat șapte cursuri de formare profesională cu 120 cursanți, în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, cărora la final li s-au eliberat certificate de absolvire.

Cursuri fictive

Examinarea acestor cursanți trebuia realizată de inculpații Mîrlogeanu Remus, Chivu Aurel, Ion Alexandru și Hampu Vasilică, desemnați în acest sens de către comisia de autorizare Teleorman, dintre persoanele stabilite de către conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica”. În realitate, niciunul dintre cursanți nu a efectuat vreo oră din cele 118 prevăzute în programa pentru pregătirea teoretică și practică.
De asemenea, nu a avut loc nicio examinare, toate înscrisurile prevăzute de lege a se întocmi pentru organizarea și desfășurarea cursurilor și examinărilor fiind false.
Prejudiciul se ridică la suma de 76.200 de lei, constând în sumele de bani achitate de către cursanți. În cauză, a fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri ce aparțin inculpatului Petre Graure. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman.
În cauză, procurorii militari au beneficiat de sprijin din partea Serviciul Județean Anticorupție Teleorman.

Dupa o cautare dupa Graure iata si rezultatul... LINK

Fost ofițer de la ISU Teleorman, reținut de DNA

Procurorii militari din cadrul DNA l-au reținut pentru 24 de ore pe col. (r.) Petre Graure, fost ofițer la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "A. D. Ghica" Teleorman și administrator al unei societăți comerciale cu profil "furnizare servicii formare profesională", acuzat de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

În același dosar, a fost reținută Doina Jantea, administrator al unei societăți comerciale cu același profil.

De asemenea, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, față de col. Remus Mârlogeanu, prim-adjunct al șefului ISU Teleorman, col. Aurel Chivu, adjunct al șefului ISU Teleorman, lt. col. Vasilică Hampu, șef Centru Operațional în cadrul ISU Teleorman, plt. adj. șef Alexandru Ion.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada februarie — august 2014, Petre Graure și Doina Jantea, în calitate de administratori la două societăți comerciale, au organizat șapte cursuri de formare profesională cu 120 cursanți, în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, cărora la final li s-au eliberat certificate de absolvire.

Examinarea acestor persoane trebuia realizată de Remus Mârlogeanu, Aurel Chivu, Alexandru Ion și Vasilică Hampu, desemnați în acest sens de comisia de autorizare Teleorman, dintre persoanele stabilite de către conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență "A. D. Ghica".

În realitate, niciunul dintre cursanți nu a efectuat vreo oră din cele 118 prevăzute în programa pentru pregătirea teoretică și practică.

De asemenea, nu a avut loc nicio examinare, toate înscrisurile prevăzute de lege a se întocmi pentru organizarea și desfășurarea cursurilor și examinărilor fiind false.

Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 70.000 lei, constând în sumele de bani achitate de cursanți, singurul scop al inculpaților fiind acela de a obține beneficii materiale pentru sine.

Petre Graure și Doina Jantea vor fi prezentați miercuri la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii militari beneficiază de sprijin din partea Serviciul Județean Anticorupție Teleorman.

Back to top
bibi
Tue Jun 30 2015, 08:45PM
Registered Member #10102

Zvon ca s.ar mari norma de hrana?
Back to top
kj
Tue Jun 30 2015, 09:04PM
Registered Member #10161

Nu stiu, nu am auzit nimic de nici o marire. Daca ar fi o marire , nu cred ca ar fi una substantiala.
Back to top
HollowMan
Tue Jun 30 2015, 09:54PM
HollowMan
Registered Member #9958

Valorile normelor de hrană și de echipament cuvenite personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, actualizate la nivelul acestui an

Guvernul a stabilit cadrul legal care va permite actualizarea cu rata inflației a valorilor normelor de hrană și de echipament pentru personalul din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, la nivelul anului 2015. Noile reglementări vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2015. În acest scop, Executivul a aprobat o Ordonanță de urgență pentru completarea OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.
În prezent, valorile financiare ale normelor de hrană și de echipament sunt menținute la nivelul celor din luna iunie 2010, nefiind acordate la valorile actualizate cu evoluția indicelui prețurilor de consum din perioada iunie 2010-iunie 2015.
Noile reglementări stabilite astăzi de Guvern vor fi puse în aplicare de către instituțiile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, potrivit prevederilor OG nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și OG nr. 51/1994 privind drepturile de echipament și materiale de resortul echipamentului, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională.

Informații suplimentare:
În anul 2010, începând cu 3 iulie, potrivit prevederilor Legii nr. 118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, valorile financiare ale normelor de hrană și de echipament au fost diminuate cu 25%. În anii 2011 și 2012 au fost întreprinse demersuri legislative pentru revenirea la valorile financiare ale normelor de hrană și de echipament dinaintea intrării în vigoare a Legii 118/2010, fără însă a se atinge nivelul avut în luna iunie 2010. Ulterior, în 2013 și 2014, prin acte normative referitoare la stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar, valorile financiare ale normelor de hrană și de echipament au ajuns la nivelul celor din luna iunie 2010, anterior diminuării cu 25%.
Potrivit prevederilor OG nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și OG nr. 51/1994 privind drepturile de echipament și materiale de resortul echipamentului, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, valorile normelor de hrană și de echipament se actualizează periodic, în funcție de indicii prețurilor de consum publicați de Institutul Național de Statistică.
P.S : Se aude ceva de suma de 8 RON / zi

SURSA : LINK

[ Edited Tue Jun 30 2015, 09:55PM ]
Back to top
2 User said Thank to HollowMan for this Post :
 Klaus (30 Jun 2015, 22:24) , DANI-EL (01 Jul 2015, 05:47)
bibi
Tue Jun 30 2015, 10:09PM
Registered Member #10102

8 ron pe zi cred ca este mult .8x30=240 ron pe luna mi se pare cam mult sa ne dea.
Auzisem de 3 lei /zi
Back to top
Dax
Wed Jul 01 2015, 09:58AM
Registered Member #4284

nu cred ca norma de hrana va creste mult! TVA-ul a scazut la 9% , au ales bine momentul de recalculare!
Back to top
JVC
Wed Jul 01 2015, 12:42PM
Registered Member #10194

Am văzut azi la TV imagini de la festivitatea de la Regimentul de Gardă. Erau în prezidiu toți șefii de arme, mai puțin cel al pompierilor. Asta arată a câta roată de la căruță suntem. Plus că este singurul care nu are grad de general. Adică nu are nici-un cuvânt de spus în ministerul ăsta . A devenit preșul lui Arafat, un civil.
Back to top
Pârvu Florin
Wed Jul 01 2015, 02:08PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Fiindcă așa cum am prognozat mai mult sau mai puțin exact pe chatbox, într-o discuție cu criss-cross,

criss-cross on Saturday 07 February 2015 - 19:40:00
...e o emulatie de postari pe,,pompieri"...
Categoric: arde!

Pârvu Florin on Saturday 07 February 2015 - 21:48:10
Nu-i ține mult, vorbim peste mult două luni.

LINK

povestea cu programul 24/48 a început să se răsufle și mulțimea de pompieri indignați care mușcau cu ceva timp în urmă din beregata inspectorului general s-au întors unul câte unul la problemele de zi cu zi, înghițind și gălușca asta, să ne apucăm să mai dezgropăm niște morți, a se citi să mai povestim despre cum s-au făcut disponibilizările la Dâmbovița.

Pârvu Florin wrote ...

comunicare_clasare_dosar_penal_pompieri1.zip
comunicare_clasare_dosar_penal_pompieri2.zip
comunicare_clasare_dosar_penal_pompieri3.zip

Le-a fluierat glonțul pe la ureche celor de la ISU Dâmbovița, i-ar fi putut lovi exact între ochi, dar i-a tremurat mâna lunetistului...

În ordonanța de clasare de mai sus, la paginile 18 și 19 se poate citi că "procedura stabilită pentru selecția personalului pus la dispoziție a fost aplicată în mod unitar, personalul structurilor afectate de disponibilizare nefiind tratat diferențiat, condițiile de participare la examen, comisiile, bibliografia și tematica au fost afișate la sediul inspectoratului și la sediile unităților afectate de aceste măsuri, iar departajarea subofițerilor s-a făcut conform metodologiei, prin interviuri profesionale."

Ce ați citit mai sus e pur și simplu o minciună, la detașamentul Târgoviște, pe tura mea, au fost oameni care au fost numiți direct pe funcție, fără a mai susține vreun examen, în timp ce alții care îndeplineau aceleași sarcini, și anume paramedici, au susținut examen pentru funcțiile lor, iar unii dintre ei au fost respinși și disponibilizați ulterior.

Întâmplător sau cel mai probabil nu, cei care au fost numiți direct pe funcții sunt veșnicii abonați la salariu de merit, cei care intră și se comportă în birourile comandanților cu aceeași familiaritate cu care intră și se comportă la ei acasă.

Ar fi extrem de interesant de aflat și ce s-o fi întâmplat cu incompatibilitățile despre care vorbeau la un anume moment copiii ăia de la biroul Dâmbovița al DGA, incompatibilități care se refereau la diverse grade de rudenie, nășie, cumetrie, între unii dintre cei examinați și unii dintre membri comisiei de evaluare.

[ Edited Wed Jul 01 2015, 02:18PM ]
Back to top
Tepes 1
Wed Jul 01 2015, 04:41PM
Registered Member #10014

"povestea cu programul 24/48 a început să se răsufle și mulțimea de pompieri indignați care mușcau cu ceva timp în urmă din beregata inspectorului general s-au întors unul câte unul la problemele de zi cu zi, înghițind și gălușca asta"

Cum zicea un coleg. Ne creste norma de hrana si echipament! E bine ca ni se da, nu ni se ia! =))

E bine spus "inghitind si galusca asta"

Intrii in sistem cu niste dorinte (sa incerci sa te perfectionezi, pregatirea continua, sa fii la curent cu schimbarile) si nu peste mult timp constati ca nu-si au rostul! Iti iei banii si pleci acasa. Ti se scarbeste! Citesti, "curaj si devotament" - constati ca totul depinde de tine, ca unii depind doar de tine in unele situatii de criza - gasesti iar un comandant furibund care incearca, miseleste, sa te faca sa crezi ca e corect sa-ti lasi demnitatea sa te supui prostiei, sa-ti impuna sa te supui ( daca nu te supui te freaca ei cum pot) si iara apare scarba, REPUGNA fata de ei si sistem! fata de cineva care trebuie sa fie un exemplu de moralitate!
Back to top
2 User said Thank to Tepes 1 for this Post :
 JJAACCKK80 (02 Jul 2015, 07:27) , Klaus (05 Jul 2015, 11:39)
resignedly
Wed Jul 01 2015, 09:08PM
Registered Member #10329

Sal. As dori sa stiu daca sunt dintre voi care ati dat igsu in judecata cu privire la programul 24/48. Vreau sa ma alutur voua. Suntem mai multi de fapt. Va multumesc

[ Edited Wed Jul 01 2015, 09:09PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF