Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Armata
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
RDX
Fri Dec 05 2014, 08:36PM
Registered Member #2143

truepride wrote ...

Si de ce nu sunt incadrati in statutul cadrelor militare? Retoric intreb.

Dragule, pentru un singur motiv: nu sunt cadre militare. Baietii/fetele SGV, sa devina (pe toate filierele legale) cadre daca vor sa fie cadre. Simplu.
Back to top
svejk
Sat Dec 06 2014, 04:50PM
civil camuflat
Registered Member #997

LINK
cu caini si oameni.
Back to top
truepride
Sat Dec 06 2014, 09:56PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Daca intreb retoric...

Putin cam plastica exprimarea, dar nu cred ca putem sa mergem chiar asa. Nu putem spune unui om care si-a pierdut casa in urma unui proces ca dom'le de ce nu te-ai facut avocat respectiv consilier juridic? Poate iti aparai interesul mai cu sarg.
Fiecare are un anumit nivel intelectual si o anumita abilitate de a progresa in structura ierahica a institutiei din care face parte. Acesta abilitate nu ar trebui sa echivaleze munca in sine.
O analiza si fugitiva a statutlui sgv indica inca o forma fara fond legislativa si necorelatie cu un act complementar, respectiv statutul cadrelor militare. Ba mai mult falia dintre cele doua acte are in spate doar un argument financiar, ceea ce a facut pe marea majoritate sa vada in acesta solutie doar un statut temporar pana la profesionalizarea completa a armatei.
Ar trebui compensat orice serviciu militar.Si pentru un caine pana la urma...
Parerea mea...
Back to top
2 User said Thank to truepride for this Post :
 RDX (06 Dec 2014, 22:46) , Boribum (07 Dec 2014, 07:57)
RDX
Sat Dec 06 2014, 10:41PM
Registered Member #2143

truepride wrote ...

Daca intreb retoric...

Putin cam plastica exprimarea, dar nu cred ca putem sa mergem chiar asa. Nu putem spune unui om care si-a pierdut casa in urma unui proces ca dom'le de ce nu te-ai facut avocat respectiv consilier juridic? Poate iti aparai interesul mai cu sarg.
Fiecare are un anumit nivel intelectual si o anumita abilitate de a progresa in structura ierahica a institutiei din care face parte. Acesta abilitate nu ar trebui sa echivaleze munca in sine.
O analiza si fugitiva a statutlui sgv indica inca o forma fara fond legislativa si necorelatie cu un act complementar, respectiv statutul cadrelor militare. Ba mai mult falia dintre cele doua acte are in spate doar un argument financiar, ceea ce a facut pe marea majoritate sa vada in acesta solutie doar un statut temporar pana la profesionalizarea completa a armatei.
Ar trebui compensat orice serviciu militar.Si pentru un caine pana la urma...
Parerea mea...

Considerand corecte cele expuse, logic ar fi ca legiuitorii sa zica: prieteni, cam neclar acolo la voi in cazarmi (atat de la aparare cat si de la interne); unii asa, altii asa, despre ce vorbim noi? Despre militari? Da. Atunci sa fie o lege unica. De exemplu, statutul militarului. Aparent simplu. In realitate, foarte complicat. Complicat de mintile, conceptiile si apucaturile societatii noastre comunistoidizate. Exemple la vedere: stelele model sovietic de pe epoletii generalilor nostri si uniformele supra militarizate ale colegilor civili din politie. Am zis doar despre ce-ti sare literalmente in ochi. Deci, mai e mult pana departe. Parerea mea.
Back to top
1 User said Thank to RDX for this Post :
 Boribum (07 Dec 2014, 07:58)
Boribum
Sun Dec 07 2014, 08:06AM
boribum
Registered Member #2395

svejk wrote ...

LINK
cu caini si oameni.

Daca se "caseaza ei" oamenii (cf. discutiei de mai sus) dar animalele !?!
Back to top
truepride
Sun Dec 07 2014, 11:29AM

Registered Member #996

Stimabile, sunt perfect de acord. As mai aduga si o traditie militara superba aruncata la lada de gunoi in detrimentul apucaturilor sovietice.
Back to top
msimula
Tue Dec 09 2014, 08:58AM
Registered Member #2287

Date despre noul transportor blindat, aparute in oficiosul MApN.
LINK

[ Edited Tue Dec 09 2014, 09:02AM ]
Back to top
Terentius
Wed Dec 10 2014, 10:36AM
Terentius
Registered Member #2186

Boribum wrote ...

Daca se "caseaza ei" oamenii (cf. discutiei de mai sus) dar animalele !?!

Citisem undeva că, în perioada WW2 în armata română, pentru un cal mort pe front trebuiau întocmite procese verbale în 3 exemplare, iar pentru un soldat în două exemplare......
Back to top
msimula
Wed Dec 10 2014, 12:04PM
Registered Member #2287

Revenind la “casare”, trebuie sa ne obisnuim cu ideea, ca atat in armata cat si-n ”civilescu” cu totii, dar cu totii, cu mici exceptii, suntem niste simple numere uneori nume, cu atat mai mult pe timp de razboi, suntem “casati” deopotriva si oameni si animale. Dureros de adevarat.
Back to top
chimistul
Wed Dec 10 2014, 08:45PM
Registered Member #1234

msimula wrote ...

Revenind la “casare”, trebuie sa ne obisnuim cu ideea.................... suntem “casati” deopotriva si oameni si animale. Dureros de adevarat.

Domnule este clar în armata este viaţă de câine nu la figurat ci la propriu >:)
Şi tot pe subiectul Max :
LINK
Back to top
1 User said Thank to chimistul for this Post :
 Klaus (02 Jan 2015, 12:16)
Resboiu
Thu Dec 11 2014, 01:00AM

Registered Member #2526

Am vazut cativa caini militari. La parade, la exercitii, la zpd-uri.

Plus MAI, de-a lungul timpului.

N-am talent acum, la dat din deste, dar imi amintesc cu placere de ei si de discutiile emotionante cu operatorii.

Pe de alta parte, am prieteni care spun ca este o momeala si multi o musca.
Back to top
chimistul
Fri Jan 02 2015, 11:07AM
Registered Member #1234

România are nevoie de trei submarine germane

Militarii activi pot face propuneri, pe cale ierarhică, fără ca acestea să fie cunoscute opiniei publice. Cine încalcă o asemenea restricţie suportă consecinţele de rigoare, expresie paradoxală a invocatului control civil asupra armatei. În schimb, rezerviştii, avizaţi în domenii distincte, pot face publice propuneri care sunt rodul unor analize deloc pripite, bazate pe realităţi necunoscute contribuabililor autohtoni.

Furtuna geopolitică din estul bătrânului nostru continent ne-a obligat, anul trecut, să privim constant, atent şi nuanţat, declaraţiile şi acţiunile preşedintelui Rusiei, cu consecinţele cunoscute în privinţa suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, amputată iniţial de Crimeea, ulterior şi de partea răsăriteană. Perspectiva economiei chineze, de a ocupa locul 1, în clasamentul mondial, a generat multe pelerinaje, ale unor lideri politici europeni, asiatici şi de peste Ocean, la Beijing, acolo unde Xi Jinping a devenit brusc situat între omologii rus şi american, fără a reuşi concilierea acestora. Aflat în a doua jumătate a ultimului său mandat prezidenţial, Barack Obama constată că tentativele sale, prin intermediul diplomaţilor de la Departamentul de Stat, de a restabili dialogul la nivel înalt, nu cel formal, ci acela productiv, este ignorat pur şi simplu la Kremlin.

Si vis pacem, para bellum

Orientativ, pentru cei care sunt presaţi de timp, am inserat mai jos câteva dintre afirmaţiile, bine cântărite, ale partenerului meu de dialog.

• Flancul estic al NATO este, la ora actuală, complet descoperit.
• Mesajul crizei din Ucraina: Rusia este un actor internaţional pe care nu te mai poţi baza, pentru respectarea ordinii liberale mondiale.
• Putin are în intenţie de a crea o reţea media Sputnik, în 35 de state europene.
• Rusia are un singur submarin, în zona peninsulei Crimeea, dar Moscova intenţionează să mai aducă opt submarine.
• România are urgent nevoie de trei escadrile de aviaţie, de baterii Patriot, de trei regimente de rachete antiaeriene, de 12 la 15 elicoptere de atac, de tancuri.
• Părerea mea este că trebuie să renunţăm la submarinul de clasa kilo şi să cumpărăm trei submarine de tipul U 214, germane.
• Submarinele germane sunt submarine pretabile la condiţiile specifice Mării Negre.
• Asemenea submarine sunt cumpărate de Coreea de Sud, de către Grecia, tehnologia lor fiind de ultimă oră.
• China se află pe un trend crescător şi în curând va ocupa prima poziţie cu cea mai mare economie a lumii.
• China a început o reformare a sistemului politic, cu lupta împotriva corupţiei, pentru că este singura soluţie, la ora actuală, pentru a scăpa de o mişcare socială, în provincii.
• China vrea un drum al mătăsii, pe continentul asiatic, un altul pe mare, prin Oceanul Indian şi un alt tip de relaţii, cu marile puteri.
• China are câteva sute de arme nucleare.
• Ashton Baldwin "Ash" Carter, noul secretar al apărării, este foarte bine cunoscut în mediul universitar american.
• Ashton este un om foarte bine implicat în programele militare şi este omul potrivit pentru acest moment.
• El trebuie să se ocupe, în anul 2015, de programele de achiziţii, pentru că armata americană este într-un proces de reducere a bugetului.
• Anul 2015 este dificil, cu retragerea trupelor americane din Afganistan, părerea mea fiind că acolo trebuie să mai rămână, cel puţin o parte din trupe, cel puţin un an de zile.
• De asemenea este situaţia explozivă din Siria, unde, până la urmă, probabil, se va stabili o zonă de interdicţie a zborurilor aparatelor siriene, în spaţiul aerian al Siriei.
• Este şi problema ISIS-ului, în care s-au implicat foarte multe forţe din Orient, la ora actuală. • Doresc camarazilor, pentru anul 2015, o alocare bugetară de 3% pentru armată, sănătate, echipamente noi, programe de înzestrare noi.

LINK

P.S.
1 De ce nu exstă un ,,echivalent,, al DNA-ului la armată şi vă rog sa nu-mi amintiţi de Parchetul Militar.

2 Văd că au aparut lobby-ști ”dezinteresați” mai există și submarine suedeze, franceze etc care sunt cel puțin la fel, dacă nu și mai bune ca cele nemțești!

3 In ultimii 20 de ani politicienii au cumparat tehnică, nu militarii!!!! De ce? Hai că deja simt amar în gură

Back to top
2 User said Thank to chimistul for this Post :
 Klaus (02 Jan 2015, 12:18) , justme (02 Jan 2015, 18:13)
truepride
Fri Jan 02 2015, 06:05PM

Registered Member #996

Adaug problema rezervei militare inexistente.
Back to top
3 User said Thank to truepride for this Post :
 justme (02 Jan 2015, 18:13) , chimistul (02 Jan 2015, 18:43) , victor79 (03 Jan 2015, 11:31)
victor79
Sat Jan 03 2015, 07:45AM
Registered Member #981

truepride wrote ...

Adaug problema rezervei militare inexistente.

Mai jos regasiti cateva dintre ultimele discutii aparute in presa pe tema deschisa de dumneavoastra...
Din pacate, acest subiect nu este prea dezbatut/discutat.
LINK
LINK
LINK
Proiectul legii statutului rezervistilor militari / discutii

LINK

[ Edited Mon Jan 05 2015, 05:15PM ]
Back to top
truepride
Sat Jan 03 2015, 01:11PM

Registered Member #996

Pregatim o interventie pe subiectul rezervei militare. Problematica acesta trebuie rezolvata cel tarziu in 2008, dupa asa zisa profesionalizare. Suntem in 2015 si cadrul legal este inca blocat in comisie la Senat. Inacceptabil in opinia mea.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF