Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Conditia fizica & Sportul in SNS si in general
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ALM
Sun Nov 25 2012, 06:11PM
Registered Member #2039

Am şi eu o vorbă către tinerii care acum spulberă baremurile sportive. Bătrâneţea este contagioasă şi nu există decât o cale ca să o eviţi - să n-o apuci! Vă povestesc din propria-mi experienţă. Şi eu am fost "mare atlet mare", alergam, înotam, mă căţăram etc. Apoi, de pe la 30 de ani, am constatat că încheieturile au început să "scârţâie", că fumatul este duşmanul condiţiei fizice. Pe la 40 de ani am început să iau în greutate. Nu mult dar, după ce am ieşit din "regimul alimentar" impus în anii 80-90, am făcut suta! Am trecut la diferite regimuri de slăbire, s-a "topit" carnea de pe mine şi am rămas cu burta! Adică o burtă cu nişte beţe pe post de membre! Şi da, prima mi-a slăbit memoria!

Avem multe de discutat pe marginea vieţii unui om şi mă gândesc la creşterea vârstei de pensionare. Probabil, dacă nu se vor lua nişte decizii lucide, vom vedea militari şi poliţişti în baston sau aruncaţi în şomaj pe motiv că, la 60 de ani, nu mai pot alerga ca la 20 ...
Back to top
Panait
Sun Nov 25 2012, 06:20PM
panait
Registered Member #5015

Hannibal wrote ...

Incredibil raspunsu`. Si am auzit si vazut multe la viata mea. Da` raspunsu` asta pot sa-l bag in top 5.
Nu stiu ce sa fac, sa ma enervez sau sa rad cu lacrimi...

Serios? Si cam cate probe sportive ati trecut la viata dvs.? Ma refer in sistemul acesta de ordine publica si siguranta nationala? Si aici nu vb de vreo admitere pe la vreo scoala militara. ANI sa spunem
Tare mi-e teama ca v-ati dat singur raspunsul: doar ati auzit si ati vazut.
Back to top
ALM
Sun Nov 25 2012, 06:41PM
Registered Member #2039

Păcat! Până la diferenţa de condiţie fizică, se vede diferenţa de educaţie. Aşa cum anticul Hannibal a stat în faţa porţilor (Hannibal ante portas), aşa şi mai tânărul Hannibal s-a oprit în faţa porţii ... noi.

Iertare dacă supăr suflete simţitore!
Back to top
2 User said Thank to ALM for this Post :
 apkah (26 Nov 2012, 09:35) , Panait (27 Nov 2012, 00:09)
Hannibal
Sun Nov 25 2012, 06:44PM
.
Registered Member #1460

Deloc.
Eu imi certare pentru ca i-am raspuns. Chiar nu merita...
Back to top
Pârvu Florin
Sun Nov 25 2012, 10:21PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Domnule Panait, nu vreau sa interpretati ceea ce veti citi ca lipsa de respect, dar tot ceea ce spuneti dumneavoastra, mai ales in topicurile despre politie si jandarmi seamana foarte tare cu gluma asta:

"Un preot care nu stia sa citeasca, dar stia slujbele pe de rost, in prima duminica cand slujeste la o biserica, proaspat mutat fiind, ii intreaba pe sateni, aratandu-le Evanghelia:
-Oameni buni, stiti voi ce scrie aici?
-Nu stim, parinte! raspund satenii in cor.
-Pai daca nu stiti, ce rost are sa va ma spun, ca tot nu intelegeti!
A doua duminica, povestea se repeta:
-Oameni buni, stiti ce scrie aici?
-Stim, parinte!
-Pai daca stiti, ce rost are sa va mai spun?
A treia duminica:
-Oameni buni, stiti....?
Oamenii cam nehotarati, unii ca da, altii ca nu...
-Cei ce stiu sa spuna celor ce nu stiu!"

Acum revenind la topicul despre care cu onor discutam, daca as avea o putere, cu biciul i-as scoate pe toti din SNS, militari sau functionari publici cu statut special, si i-as pune sa faca pregatire fizica!!! CU BICIUL!!!

Si va spun si de ce, efortul fizic e o conditie sine qua non a unei vieti sanatoase si armonioase, ca sa nu mai pun la socoteala cat de multe economii de medicamente si tratamente medicale costisitoare ar fi facute daca in Romania ar exista cultura a exercitiului fizic!

Acum, nu stiu care-i treaba cu functionarii publici cu statut special si ce indatoriri au ei vizavi de subiectul asta, dar in ceea ce ii priveste pe militari, ei sunt obligati prin RG 1, capitolul "Indatoriri generale ale militarilor" "sa isi mentina o conditie fizica, care sa ii permita indeplinirea indatoririlor".
Pai despre ce vorbim, domnule Panait, despre pompieri care intervin la incendii, sunt tancuri cinci minute, dupa care nu mai sunt capabil nici sa urce doua etaje pe scari? Si exemplele ar putea continua, cu referire la orice arma care ne trece prin minte!

Pregatirea fizica, domnule Panait, este unul dintre cele mai importante aspecte ale pregatirii unui om, orice meserie ar avea, cu atat mai mult cu cat ar fi vorba de un om care lucreaza in bransa asta!
Back to top
Panait
Sun Nov 25 2012, 10:43PM
panait
Registered Member #5015

D-le Parvu (doamne ce ne mai respectam pe aici ) departe de mine gandul de a va contrazice. Aveti dreptate, doar ca eu ma refeream la arma Politie, avand in vedere categoria profesionala reprezentata intr-o poza anterioara de catre un domn. Intr-adevar, si lor li se aplica aceleasi reguli, chiar daca activitatea lor nu se ghideaza dupa regulamentele militare, doar ca una dintre extreme (cea de mare sportiv) nu prea este posibila avand in vedere specificul muncii (poate doar daca lucrezi la CS Dinamo). Evident, nici cealalta extrema nu este de acceptat (ucigasii de mici si bere) numai ca atunci cand cade teancul de dosare peste tine, cu termene si toate dracoveniile, cu toate minunatiile este un pic cam greu sa respecti acea obligatie de serviciu numita programul sportiv. Mai pui stresul care poate sa apara din orice rahatis (si de multe ori nu ca ar fi justificat, dar asa considera unii sefi ca trebuie sa ne legam la cap, chiar daca nu ne doare), mancatul pe fuga (fast-food si alte porcarii) plus dracii pe care ti-i faci cu toti nebunii... toate se aduna si nu e un stil de viata tocmai sanatos. Aici nu ma refer la nenea care lucreaza la logistica sau la garaj la IPJ
Fara sa fac vreo diferenta cu scopul de a jigni sau de a prezenta activitatea unora intr-o lumina superioara fata de a altora, specificul muncii de politie este total diferit de cel al pompierilor sau al jandarmilor. E greu sa impaci si capra si varza. A nu se intelege ca incurajez sedentarismul.
Incercam doar sa subliniez ca nu este ca-n filmele americane, cand dl officer dupa ce rupe sacul de box pleaca in patrulare si salveaza ziua. Cand te raportezi la realitatea romaneasca ...

[ Edited Sun Nov 25 2012, 10:49PM ]
Back to top
Boribum
Sun Nov 25 2012, 11:29PM
boribum
Registered Member #2395

În realitate,în afara de "mersul la sala" al unora din motive ce tin de estetica,sportul aerobic nu prea face parte din cultura nationala. Oamenii nesimtind nevoia si nefiind învatati sa alerge în aer liber,sa mearga pe jos,si spatiile unde chestiile astea se pot face arata jalnic. Cerc vicios.

Eu nu stiu care e specificul muncii de politie,nici de pompieri si nici de jandarmi. Dar stiu ca dupa un jogging de 10 kilometri si un dus fierbinte,deciziile se iau mai cu calm. Se mai elimina toxine,se mai echilibreaza secretiile creierului,una,alta... . Aia care au spus mens sana in corpore sano stiau bine ce spuneau.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Coffeeman (26 Nov 2012, 16:50)
apkah
Mon Nov 26 2012, 09:36AM
arcan
Registered Member #566

ALM wrote ...

Păcat! Până la diferenţa de condiţie fizică, se vede diferenţa de educaţie. Aşa cum anticul Hannibal a stat în faţa porţilor (Hannibal ante portas), aşa şi mai tânărul Hannibal s-a oprit în faţa porţii ... noi.

Iertare dacă supăr suflete simţitore!

ALM...m-ati facut sa rad de-a dreptul. Mi-a placut sensul frazei.
Sunt curios daca destinatarul a si inteles-o...
Un 10x de la mine...
Back to top
Hannibal
Mon Nov 26 2012, 10:31AM
.
Registered Member #1460

Pai mai, Arcan, dupa raspunsu` pe care l-ai dat, tu esti ala care trebuie sa deprinzi ceva din ce a spus d-nul ALM....

[ Edited Mon Nov 26 2012, 10:34AM ]
Back to top
ALM
Mon Nov 26 2012, 11:23AM
Registered Member #2039

offtopic!
Am şi eu o părere şi ţin morţiş să o expun. Suntem o "mână" de oameni care comentăm dar sunt probabil mii care ne citesc. Este chiar atât de greu să ne respectăm părerile, să le combatem civilizat, să adăugăm chiar şi ceva "piper" în comentarii dar să ne oprim la limita bunei cuviinţe? Cu extrem de rare excepţii (una, două), eu vă respect pe toţi, ca şi cum încă am fi camarazi.

Topicul se referă la condiţie fizică şi sport. Din păcate, Natura nu a făcut numai atleţi şi, în plus, dotaţi cu capacităţi intelectuale cerute de diferitele funcţii "din SNS şi în general". În viaţa de toate zilele funcţionează un dicton: omul potrivit la locul potrivit! Sigur că nu este respectat 100% şi atunci apar subiectele despre care scriem. Dar, mă întreb, la ce i-ar folosi unui ofiţer de la criminalistică să "rupă" baremurile sportive, să consume timp cu exericiţiile sportive, în loc să citească mai multe cărţi de specialitate, să înveţe mai bine să folosească aparatura specifică. Sigur că organismul suferă, dar sfatul prietenului Boribum poate fi aplicat de oricine (cu condiţia ca, la ora la care trebuie să se scoale ofiţerul, să curgă apa caldă).

Rezumând, cinste poliţiştilor şi jandarmilor care pot alerga (cu tot harnaşamentul) după infractori şi-i mai şi prind, cinste poliţiştilor care, cu toată "burta" pot descoperi probe cu puterea minţii, cinste jandarmilor cu "burtă" care, prin greutate, pot menţine pe loc o mulţime furioasă, fără să apeleze la "uneltele" din dotare, cinste tuturor care au îmbrăcat uniforma şi şi-au închinat viaţa în slujba României!
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 Panait (27 Nov 2012, 00:11)
apkah
Mon Nov 26 2012, 04:36PM
arcan
Registered Member #566

Hannibal wrote ...

Pai mai, Arcan, dupa raspunsu` pe care l-ai dat, tu esti ala care trebuie sa deprinzi ceva din ce a spus d-nul ALM....

Ntz,ntz,ntz.....mai.. Hanibalule...
Felicitari ca ai inteles traducerea..
Back to top
djebel
Mon Nov 26 2012, 09:04PM
Registered Member #3603

Parvu Florin wrote ...

Acum revenind la topicul despre care cu onor discutam, daca as avea o putere, cu biciul i-as scoate pe toti din SNS, militari sau functionari publici cu statut special, si i-as pune sa faca pregatire fizica!!! CU BICIUL!!!

@Parvu Florin- hai sa lasam biciul pentru alte activitati mai lascive .
Tocmai cei carora li te-ai substituit in postarea de mai sus au hotarat prin OMAI 154/2004 (ordin care reglementeaza activitatile de educatie fizica si sport in acest minister) ca pregatirea este individuala si este o obligatie de serviciu, din asta intelegand ca o parte din timpul petrecut la serviciu este alocat activitatilor sportive in functie de categoria de efort din care faci parte. Sefii raspund de modul de organizare si de desfasurare a activitatilor sportive, exista instructori sportivi si planuri de lectie. Hartiile acopera o mare diversitate de ramuri sportive: atletism, gimnastica, alpinism, schi, parasutism, autoaparare cu "n" stiluri de lupta, mai lipseste go si sahul. Cu toate astea, rar vezi pe cate unul alergand si foarte greu gasesti un partener cu care sa lucrezi la manusi. In afara de cei de la "speciala" (relativ si aici, dupa situatia operativa), cine mai are timp de sport?
Back to top
apkah
Tue Nov 27 2012, 11:21AM
arcan
Registered Member #566

Am o intrebare: lamuriti-ma si pe mine ce este 8 TAP kill-u` ala.Si restul exercitiilor sau circuitelor ce-or fi ele...
Back to top
ALM
Tue Nov 27 2012, 11:44AM
Registered Member #2039

Am remarcat şi eu chestia cu tap killu, dar am zis că este un termen de specialitate, eventual împrumutat din IT. M-a zgândărit curiozitatea şi, ca să nu cad de incult, l-am întrebat pe Goagăl. Uite ce mi-a răspuns:

Cică ar fi 8 tăvi (patru într-una) cu câte un kil de haleală fiecare. Acest regim asigură supleţea jandarmilor şi poliţiştilor ...
Back to top
3 User said Thank to ALM for this Post :
 apkah (27 Nov 2012, 11:55) , nadgob (27 Nov 2012, 13:54) , djebel (27 Nov 2012, 15:36)
djebel
Tue Nov 27 2012, 02:34PM
Registered Member #3603

He, he, he, domnule ALM, ce strengar e Goagalu' asta!
Si acum pe bune:
Test 8 kil TAP sau 8000 TAP (TAP=troupes aeroportees)-test 8 kilometri trupe aeropurtate, test de alergare de rezistenta pe distanta, bineinteles, de 8 km echipat in tinuta combat, bocanci in picioare, rucsac, harnasament, arma si casca pe cap (eu am alergat cu casca pe cap). Habar nu am avut, dar mi-a spus Boribum, portul castii la acest test este marca inregistrata 1er REG. Timpul maxim admis este 50 minute, la parasutisti-40 minute. Din cate am inteles, la reguliere se merge pe o ora.
Test Cooper-test de alergare in tinuta de sport care masoara cat poti alerga in 12 minute. Din cate imi aduc aminte minimul era de 2800 m, obiectivul fiind sa alergi peste 3000 m in 12 minute (am vazut marocan care scotea 4000-4400 m).
Test Luc-legere eu nu l-am dat, mai multe va poate spune Boribum. Stiu ca se alearga pe paliere pe distanta 20 m dus-intors, cu plecare la un semnal sonor, fiecare palier are un anumit ritm. Cu cat palierul creste cu atat timpul dintre semnalele sonore scade.

Edit
Erata: Luc-leger

[ Edited Tue Nov 27 2012, 05:50PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF