Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Fire
Sat Feb 28 2015, 09:32AM
Registered Member #3803

Ceea ce fac ai nostrii sefi se incadreaza aici:
Art. 297
Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

Detalii: LINK
Back to top
Fire
Sat Feb 28 2015, 10:20AM
Registered Member #3803

Un articol super !!

In urma celor constatate daca politicienii respectivi ar fi fost de top si nu simpli aventurieri ai politicii, intr-o tara normala ar fi trebuit sa se intample astfel: mai intai sa citeasca Art. 16 din Constitutie: “(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”. Si apoi sa isi analizeze legile pe care le gestioneaza, situatie in care:

– Ministrul M. Campeanu: sa elimine art. cu salarizarea militarilor la zile calendaristice din Legea nr. 284/2010 sa ii treaca si pe militari la plata la “tarif orar” precum ceilalti contributori. Apoi sa il traga de carlionti pe ministrul finantelor astfel incat acesta sa diferentieze grupa ALTE CONDITII de grupa CONDITII SPECIALE in Codul Fiscal, urmand ca apoi sa modifice in mod corespunzator si punctajul acordat prin Legea nr. 263/2010 si Legea nr. 119/2010 celor din grupa ALTE CONDITII. In cazul opozitiei premierului, demisia pentru ambii ministri reprezinta singura cale onorabila de a nu mai coparticipa la discriminarea militarilor romani;

– Ministrul Dusa, de mana cu vicepremierul Gabriel Oprea (care cica e responsabil si pe probleme de aparare): sa elimine Sectiunea a 3-a din Legea nr. 80/1995 – Statutul Cadrelor Militare, precum si orice articol din reglementarile militare interne care contravin Codului Muncii. In cazul opozitiei premierului, demisia pentru ministrul apararii reprezinta singura cale onorabila de a nu mai coparticipa la discriminarea militarilor romani, iar in cazul lui Gabriel Oprea o sansa de reabilitare partiala pentru ceea ce a facut cand a lovit din plin in militarii romani;

– Ministrul Stroe de la M.A.I.: sa iasa din letargie si sa isi puna intrebarea cum este posibil ca un jandarm sau pompier militar sa aiba salarii calculate la zile calendaristice, iar omologul lor politist la zile lucratoare, unul sa aiba drept de sindicat, altul nu – in conditiile in care ambii sunt considerati salarizati si pensionari “unitari”? Apoi sa se alature primilor 2 mentionati anterior in demersurile legislative;

– Ministrul Finantelor: sa calculeze ce inseamna plata militarilor la “tarif orar” precum in cazul celorlalti contributori “unitari” si plata muncii suplimentare si de noapte pentru militari precum in cazul celorlalti “oameni ai muncii”. Sa adune, sa scada si sa conluzioneze daca este mai economic asa sau este mai economic sa li se reinapoieze militarilor singura compensare a respectivelor inechitati si care a fost dreptul la pensie militara de stat. Nici nu trebuie calcule sofisticate, este evident ca doar plata militarilor la “tarif orar” tripleaza pe putin bugetul alocat armatei;

– Ministrul Justitiei: sa initieze o simpla circulara/convocare prin care sa atraga atentia in special magistratilor scolarizati in vechiul regim asupra faptului ca in democratie acestia au dreptul sa apere si cetatenii contra abuzurilor statului si nu doar statul contra cetatenilor care denunta abuzurile acestuia. Eventual sa analizeze si concluziile IICCMER care mentioneaza ca si magistratii pot fi catalogati ca reprezentanti ai “aparatului represiv de stat si de partid”;

Detalii: LINK
Back to top
par_amedic
Sat Feb 28 2015, 10:24AM
Registered Member #10038

Calculul corect este ca liberul sa se scada din timpul de lucru al tau, timpul normal de lucru de care spune colegul este o constanta care se ia dintr-un tabel. TNL se stabileste in functie de zilele lucratoare din luna. Timpul tau de lucru (TL) poate fi influentat de angajator prin acordarea de liber, nu TNL. Din cauza asta apar diferentele alea, pentru ca el, angajatorul, cu toate ca zice ca iti da liber 1000 de ore pe luna, acordandu-le din timpul in care tu nu trebuie sa lucrezi(adica din liber), nu-ti influenteaza timpul pe care tu il lucrezi efectiv si astfel, orele alea 8+8 nu au niciun efect asupra ta.

Pe cifre s-ar transpune asa (datele nu sunt exacte ca nu am chef sa ma uit in calendar acum, dar logica o puteti inelege):
-luna martie are 160 de ore lucratoare= TNL (constanta, independent de vointa partilor)
-in luna martie tu faci 8 ture=200 ore= TL (timpul tau de lucru), deci cu 40 ore> TNL

-luna aprilie are din nou 160 ore lucratoare= TNL
- in luna aprilie, ti se da un "liber" de 40 de ore, dar tu, totusi faci din nou 200 de ore, adica cu inca 40 de ore in plus, deci rezulta ca, pe langa faptul ca nu ai recuperat nicio ora suplimentara din martie, tu ai acumulat inca 40 de ore suplimentare si ai acum 80

Daca angajatorul vroia sa fie corect si sa nu aiba probleme, ca sa te aduca pe 0, in luna aprilie trebuia sa iti scada TL cu 40 de ore fata de TNL, adica sa te lase sa lucrezi doar 6 ture de 24 sau sa iti plateasca cele 40 de ore din martie cu 175%, dar in acest din urma caz ramanea restant cu cele 40 suplimentare din aprilie.
Back to top
3 User said Thank to par_amedic for this Post :
 Fire (28 Feb 2015, 11:16) , mihaimihai (28 Feb 2015, 13:08) , Cristian2002 (28 Feb 2015, 18:32)
mihaimihai
Sat Feb 28 2015, 01:25PM
Registered Member #5247

Ii exact cum spui tu par_amedic , ii foarte simplu , daca iti iei liberul din martie in martie pierzi 16 ore si daca ti l iei in aprilie pierzi 40 de ore ...asta din urma ii chiar maximul tupeului ...Totusi nu inteleg de ce a zis klaus ca sunt acoperiti de hartii si ca pana in februarie anul viitor nu avem ce face . Este foarte usor de demonstrat ca metodologia lor nu este sustenabila , nu trebuie sa treaca un an pentru asta . Vorbim totusi de cateva sute de ore anual care nu sunt nici platite nici recuperate .
Back to top
wearenotstupid
Sat Feb 28 2015, 07:11PM
Registered Member #10119

Legat de 24+8+8, conform OMAI4/2015:
"Art. 4.
Timpul liber corespunzător se acordă pentru munca desfăşurată în zilele de sâmbătă, duminică şi în zilele de sărbători legale peste durata normală a timpului de lucru şi presupune că pentru numărul de ore lucrate se acordă acelaşi număr de ore libere plătite."
Back to top
1 User said Thank to wearenotstupid for this Post :
 Dorian (06 Mar 2015, 16:32)
Klaus
Sat Feb 28 2015, 07:35PM
Registered Member #3279

mihaimihai wrote ...
Totusi nu inteleg de ce a zis klaus ca sunt acoperiti de hartii si ca pana in februarie anul viitor nu avem ce face . Este foarte usor de demonstrat ca metodologia lor nu este sustenabila , nu trebuie sa treaca un an pentru asta . Vorbim totusi de cateva sute de ore anual care nu sunt nici platite nici recuperate .

Au scris in Nota-raport ca perioada de referinta este de 12 luni si se va face o evaluare a rezultatelor dupa 6 luni. In interiorul perioadei de referinta pot depasi 48 ore/saptamana, valoarea asta fiind o medie in perioada de referinta. Cate si cum platesc orele socotite ca munca suplimentara (altele decat SDSL!!!) in perioada de referinta, cand si cum dau recuperari pentru turele facute in plus... te poti lua de ei la sfarsitul perioadei de referinta, pana atunci ei pot jongla din planificari sau, de ce nu, o noua metodologie scrisa de un 8-urist.

Metodologia... metodologia este a lor, d'asta am scris ca este bine ca fiecare sa aiba o evidenta clara a ce inseamna timp de lucru efectuat, ore/ture suplimentare platite si ore/ture acordate liber, pentru compensare. Dupa mine o tura libera (daca am de luat) inseamna ca ies maine dimineata din tura (azi fiind sambata), stau acasa 2 zile (duminica si luni), iar in ziua cand ar trebui sa intru in tura (marti), dar mi s-a dat ca libera, pentru recuperare, ma duc si fac o burta de bere, dupa care ma trezesc a doua zi si stau acasa inca 2 zile (miercuri si joi). Dupa astea 5 zile (in pontaj apar ca liber+liber+recuperare+liber+liber) ma prezint la slujba (vineri) sa intru in tura.

Pe scurt, cam asta este Metodologia Klaus

[ Edited Sat Feb 28 2015, 10:32PM ]
Back to top
5 User said Thank to Klaus for this Post :
 Unde-i lege. (28 Feb 2015, 21:02) , Ionica H (28 Feb 2015, 21:23) , mihaimihai (28 Feb 2015, 22:06) , HollowMan (28 Feb 2015, 22:30) , firejunele (01 Mar 2015, 14:43)
Klaus
Sat Feb 28 2015, 08:15PM
Registered Member #3279

alexandru alex wrote ...
Klaus . Ce reprezinta perioada de referinta? Cum e calculata ? Si in ce lege este specificata? Nu sunt jurist,dar eu nu vreau sa astept un an,sa isi bata joc astia iar de noi. Eu toate ratele si facturile le platesc la luna nu la an.

Ti-a raspuns @wearenotstupid cateva randuri mai jos - art. 114, alin. (4) din Codul Muncii.
Back to top
ontari
Sat Feb 28 2015, 09:48PM
Registered Member #10046

NU VA M-AI AGITATI SI VA STOARCE-TI CREERII.... TOT......NE VA DA SISTEMUL.AU FOST SCHIMBATE ANUMITE PARAGRAFE DIN LEGISLATIE INAITE CA NOI SA STIM DE SCHIMBARE... MUNCA MAI MULTA BANI LA FEL..

CU RESPECT
Back to top
Klaus
Sat Feb 28 2015, 10:31PM
Registered Member #3279

@Fire - autorul textului respectiv face niste afirmatii cu care nu sunt de acord in cea mai mare parte. De cand ma stiu militar am fost socotit la zi calendaristica si nu lucratoare, inclusiv la CO, nu vad care este problema. Diferentierea intre conditii de munca este o optiune a legiuitorului, da la Alte conditii an la an ca vechime, dar la plata sporul se da cu acelasi procent. Uite ca asa au vrut cei care au facut legea, socotind ca este suficienta scaderea varstei de pensionare cu niste luni in plus, fara a se face acelasi lucru si la bani. O fi bine, n-o fi bine, asta a fost logica prevederilor legii.
Banuiesc ca suparatul a iesit la pensie inainte de iunie 2009 si pierdut ceva la pensie, existant in sistem tendinta de a-i baga viitorului pensionar tot felul de sporuri in ultimul an, inclusiv cel de 50% pentru exceptional. Militarii care ies acum, dupa Legea nr. 263/2010, au (in majoritate) pensii mai mari decat cei iesiti dupa Legea nr. 164/2001 si, de cele mai multe ori, daca sunt la stagiul complet, destul de bune comparativ cu cele ale civililor. Asa ca eu nu vad motivul supararii.
In Constitutie este scris ca sunt si exceptii in ce priveste unele drepturi fundamentale (de asociere, de exprimare... nu mai stau sa acaut), deci cand devii militar stii ca nu ai voie sa mergi la demonstratii, ca nu ai voie sa strigi Iesi afara javra ordinara!, ca nu te poti lega cu lanturi in fata ministerului si alte cele. A, ca vor unii sa se demilitarizeze armata, ca trebuie, totusi, facuta o forma de dialog institutionalizat si de jos in sus, nu numai de sus in jos... este altceva, poate o fi (mai) bine, poate (mai) rau, dar pana una-alta legile sunt legi si sunt facute sa fie respectate. Iar militarii asta s-au angajat cand au depus Juramantul militar - Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare!

Uite ca exista si forma asta, de forum, unde cei vizati se pot exprima cu un nick anonim, iar cei care au ochi si urechi pot lua temperatura unor opinii (favorabile sau nu) si, daca au oarece fler, pot corecta anumite disfunctionalitati care genereaza tensiuni.
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 magirus (28 Feb 2015, 22:35)
Coffeeman
Sun Mar 01 2015, 08:44AM
Glamdring
Registered Member #2685

ontari wrote ...

NU VA M-AI AGITATI SI VA STOARCE-TI CREERII.... TOT......NE VA DA SISTEMUL.AU FOST SCHIMBATE ANUMITE PARAGRAFE DIN LEGISLATIE INAITE CA NOI SA STIM DE SCHIMBARE... MUNCA MAI MULTA BANI LA FEL..

CU RESPECT

Respect nu ai nici pentru tine, nici pentru limba româna asa ca nu cred ca ai avea si pentru noi. Iar scrisul numai cu majuscule nu da bine.
Auf Wiedersehen.
Back to top
Gilica
Sun Mar 01 2015, 01:31PM
Registered Member #10071

Desi am tinut sa nu ma mai implic in discutii, poate de frica, poate din cauza ca m-am temut ca anumite institutii se vor autosesiza si imi vor cauta nod in papura, totusi revin cu o parere proprie:

1.Sunt convins ca pe acest forum, ca si pe "celalalt" si mai nou pe grupurile de pompieri de pe un anumit site de socializare, avem activi si ofiteri, care ne citesc parerile si ne raspund uneori asa cum speram si adesea impotriva noastra.Va inteleg dragi colegi ofiteri!Este o paine de mancat pentru voi..

2.Parerile voastre exprimate in cuvinte militaresti, un asa numit limbaj de "lemn", impresioneaza prea putin in aceste momente in care colegii din tara isi ling ranile, dupa ce voi v-ati batut joc de ei.Nu imi asum raspunderea in numele tuturor, dar aud, vad, citesc pareri si nimeni nu e de acord cu ce ati facut.Mai putin "slugile" voastre, numite in functii de comanda, scutiti medical de ani de zile, dar operativi, subofiterii de prin birouri uitate de D-zeu, dar care iau sporuri de pericol, desi au vazut incendii doar la stirile de la ora 17.00.

3.Veniti si ne aruncati in fata tot felul de cuvinte pompoase!"Nu va respectati haina!", "Nu va respectati gradele!", "Uniforma militara este simbolul...bla bla", "In ziua de astazi vedem civili in haine militare"...si multe altele.Intrebarea mea este : Voi ne respectati pe noi?Voi ofiterii platiti din bani publici, care veti avea pensii de mii de lei, ne respectati pe noi cei care indeplinim 4 functii in tura de serviciu?Voi ne reprezentati interesele?Voi, cei care in mod normal, ne reprezentati pe noi, care ne aparati pe noi, va faceti treaba?Priviti in unitati/subunitati!Masini din anii 70, echipamente tip nomex fara etichete, fara termen de garantie, casti de protectie tip "China" care se topesc la interventii, cizme de cauciuc pe care le gasesti cu 10 lei la piata, metode de pregatire ineficiente, fara "cap", fara sa ai baza de antrenament, mijloace si resurse, fara sa asigurati muncitorul...pompierul de rand, fara sa .....nimic!Ati invatat sa cereti si sa dati ordine!Pentru ce sunteti acolo sus?Sa visati ziua pensiei? Comparati munca de pompier din tara cu cea din afara tarii?Cum puteti face asta?Sunteti rationali?Voi vedeti cat castiga un francez?Un englez?Va intreb....v-ati dus vreodata la un sef IGSU, secretar de stat, ministru, prim-ministru sa cereti ceva pentru noi?Adica mai bine zis....sa va faceti treaba?Ma indoiesc, avand in vedere cum arata pompierii in ziua de azi!Visati glorie, publicitate in media, increderea populatiei in timp ce ocupati un fotoliu din piele.Am un gust amar in gura ca nu avem sefi sa ne reprezinte.Mereu acelasi raspuns : Ce sa fac eu?Suntem mici....nu avem curaj...etc.Bine ca avem noi curaj, dragi sefi....sa va facem imagine la interventii, unde lichidam incendii, ne riscam viata, scoatem oameni din foc, resuscitam, descarceram, transportam cu taxiul rosu "victimele la spital" si suportam tot felul de neajunsuri.Si pentru toate astea, voi aveti o singura replica:Nu va convine...sunt 10 la poarta!Ati facut din notiunea de militar egalul cuvantului sclav.Voi aveti puterea, voi sunteti la comanda!"Am ordonat sa!", "Iti ordon sa!" etc.

Rusinos este ca dupa 40 ani de cand era comunismul in floare, nu ati fost in stare nici macar limbajul sa il schimbati si va dau exemple : La avansare la exceptional : "D-l gradul a dovedit daruire, etc,e tc, a participat la , etc etc, s-a remarcat prin, etc etc!"La acordarea unei recompense : "D-l gradul a dovedit daruire, etc,e tc, a participat la , etc etc, s-a remarcat prin, etc etc!"La avansarea in grad post-mortem :"D-l gradul a dovedit daruire, etc,e tc, a participat la , etc etc, s-a remarcat prin, etc etc!"

Diferenta este ca primele doua nu se termina cu Odihneasca-se in pace!

Sunteti sefi, asa?

P.S: Ati facut din armata un teren de joaca, unde voi aveti mingea.Nimeni nu merge pe ideea de nerespectare a regulilor.Priviti armatele moderne!Cand intra un superior se striga atentiune, lumea ia pozitia "drepti", au formule de raport, disciplina, respect!Da respect...acesta este cuvantul care face diferenta!Acolo seful isi respecta subordonatii si le reprezinta interesele, le asculta parerile si problemele,le creeaza conditii la locul de munca, iar ei isi dau toata silinta, acolo comandantul este tatal si mama lor!La noi respectul se impune prin "Iti ordon sa..."

[ Edited Wed Mar 04 2015, 11:23AM ]
Back to top
11 User said Thank to Gilica for this Post :
 Klaus (01 Mar 2015, 13:52) , Cristian2002 (01 Mar 2015, 13:56) , superbase2014 (01 Mar 2015, 14:31) , Root (01 Mar 2015, 14:57) , militar 84 (01 Mar 2015, 18:04) , Ionica H (01 Mar 2015, 18:12) , DANI-EL (01 Mar 2015, 18:45) , JohnyBoy (01 Mar 2015, 20:45) , alonso (01 Mar 2015, 21:20) , F.A.D (01 Mar 2015, 22:30) , Pârvu Florin (01 Mar 2015, 23:00)
Klaus
Sun Mar 01 2015, 01:55PM
Registered Member #3279

@Gilica - ai dreptate, sa vad cat tii postarea asta

Legat de discutiile de pe alte forumuri sau grupuri de socializare, spre surprinderea mea, vad ca este un pompier la tura supermultumit de noul program (macar unu...) si care face trimitere la cele scrise pe acest forum: LINK
Andrei Pompierul - Cei care comenteaza aici nu ne reprezinta parerile iar eu personal m-am inregistrat sa pot sa spun aici ca nu toti suntem deacord cu aberatiile de aici sau de pe Semper Fidelis sau de pe alte forumuri care gem de frustrati care nu stiu decat sa se planga iar daca ii cauti la servici ii gasesti in fata televizoarelor sau jucand carti. Eu zic ca cei dintre noi care sunt nemultumiti sa plece! Asta i solutia optima.. si sa ramana aia care au chef sa faca ceva.

Concluzia (mea) este clasica - Mare este grădina Ta, Doamne, poarta deschisă şi proştii sar gardul! In fond, ce facem noi aici ? Incercam sa ne explicam unii altora ce si cum despre acest program in lipsa unei transparente din partea DSU+IGSU. Ca unii sunt mai vehementi (dar nu depasesc o anumita limita de limbaj), ca altii inteleg diferit citind acelasi text, ca nu toata lumea este de acord cu aritmetica facuta in Metodologie… asta nu inseamna ca discutam aberatii sau suntem frustrati !

Ce am inteles eu citind printre randuri este ca la nivel de conducere DSU+IGSU s-a socotit ca este anormal programul de 24/72 pentru ca pompierul de la interventie poate dormi in timpul serviciului, dupa care are 3 zile libere pline si isi face de cap, respectiv unii isi mai peticesc veniturile, chipurile in felul acesta meseria de pompier devenind o a doua meserie, nu cea principala. Foarte bine, ii deranjeaza timpul de odihna din perioada cat este la serviciu ? Orice militar care este in serviciu (ordonat) de 24 ore are, prin regulament, si un timp de odihna. Daca este atat de deranjant acest timp, atunci sa se bage sistemul de 12/24 cu 12/48, la 12 ore de serviciu nu mai este prevazut timp de odihna.

[ Edited Sun Mar 01 2015, 03:05PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Gilica (01 Mar 2015, 14:23)
alexandru alex
Sun Mar 01 2015, 02:11PM
Registered Member #10062

Multumesc Klaus am citit.
Orele suplimentare se iau in calcul la pensie? Cu toate ca nu cred ca o sa ies din sistemul asta la pensie,sunt curios cate beneficii avem noi,militarii.
Frumos comentariu Gilica, am mai scris si eu de ce avem noi "sclavii" nevoie. Cred ca trebuie sa intocmim un necesar si sa facem noi raport la IGSU,la minister si poate sa ne ocupam tot noi sa accesam si niste fonduri neramburasbile ca sefii nostri sunt cam incuiati,ca sa nu zic prosti.Ei sun ocupati acum,inca discuta noul program si le da cu virgula orele suplimenare.
Back to top
1 User said Thank to alexandru alex for this Post :
 Gilica (01 Mar 2015, 14:23)
superbase2014
Sun Mar 01 2015, 02:37PM
Registered Member #9970

Toate le intelegi ....platit 75%...,platit 175%...dar recuperarea de 24-8-8 asta arata ca unii dintre sefii din rea vointa,lipsa de personal sau tupeu prostesc isi pun pielea la bataie pt a multumi pe politicul care conduce MAI
Back to top
Klaus
Sun Mar 01 2015, 02:50PM
Registered Member #3279

alexandru alex wrote ...
Orele suplimentare se iau in calcul la pensie?

Orele suplimentare se iau in calcul la pensie in masura in care sunt platite (si impozitate), determinarea punctajului mediu anual (dupa Legea nr. 263/2010) fiind facuta in functie de veniturile realizate de persoana in cauza de-a lungul timpului.
Proportional cu marimea acestor venituri suplimentare si intinderea in timp (ore suplimentare timp de un an, cat este perioada de referinta), nu cred ca la pensie se va castiga mai mult de 1-2 lei/luna (fara sa fac ceva calcule, doar estimativ).
Despre iesitul la pensie din sistem... fiecare decide ce, cum si cand. In masura in care se aduna anii pentru obtinerea unei pensii, este bine de urmarit atingerea Stagiului minim de cotizare (ani/luni) prevazut in Anexa nr. 6 la Legea nr. 263/2010, acum, luna asta, martie 2015, fiind de 16 ani pentru o varsta de 56 ani. Cu ceva reduceri pentru conditii de munca, se poate iesi cu pensie de serviciu si de la (minim) 45 de ani, daca retin bine.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF